Trendul acesta crescător de popularitate s-a păstrat o bună perioadă de timp, poate şi datorită faptului că era promovat de către personalităţi din lumea sportului sau a artelor. Cu toate acestea se constată în ultimii ani o descreştere a interesului pentru acest joc de noroc incitant.

Sunt în continuare prezenţi în online o mulţime de adepţi ai acestui joc însă numărul nu mai este atât de mare ca în anii 2000. Ce stă la baza acestei deprecieri vom încerca să lămurim în rândurile următoare, aşa că citeşte-le cu atenţie.

Black Friday

Să primeşti rotiri gratuite fara depunere nu mai este de multă vreme o noutate pentru clienţii unui cazino online. Este bonusul cel mai apreciat de jucători pentru că le dă şansa de a realiza câştiguri financiare fără să îşi implice în joc propriile resurse financiare.

Dar ca să joci poker ai nevoie de fonduri financiare proprii cu care să partici la joc. Şi dacă vrei să te înscrii şi în turnee care promovează acest joc cu atât mai mult vei atenta la bugetul propriu de joc pe care îl ai.

Din fericire astăzi nu ne regăsim în perioada dificilă a anilor 2006, când jocul de poker a fost principalul pion în scandalul Black Friday din America. Totul a început cu legea UIGEA, care interzicea jocurile de noroc sub motivul că platformele cereau depozite de bani pentru joc.

Cu toate acestea legea era neclară, aşa că multe săli de poker online din SUA au continuat să îşi ofere serviciile jucătorilor. Black Friday este exemplul cel mai concludent al acestor lacune legislative şi face referire directă la o acţiune în instanţă a statului american versus Scheinberg.

Acest caz a fost centrat pe 3 entităţi, Full Tilt Poker, Poker Stars şi Cereyus Network, care ofereau jocul de poker în mediul online. Urmarea este că atât Cereyus Network cât şi Full Tilt Poker şi-au pierdut baza de clienţi, în timp ce numai Poker Stars a rezistat scandalului.

Astăzi jucătorii din America şi-au îndreptat atenţia către alte siteu-ri din afara ţării unde pot să îşi acceseze jocul preferat. Black Friday a dat o lovitură puternică jocului de poker online, ceea ce a reprezentat începutul declinului în mediul online a acestui joc de noroc.

Alte forme de gambling

Să recunoaştem că în anii 2000 jocurile de masă erau la putere, aşa că îşi adjudecau cea mai mare parte din numărul de jucători la nivel mondial. Şi se poate spune că în intervalul dintre anii 2003 şi 2006 jocul de poker a cunoscut cu adevărat perioada lui cea mai mare de glorie. 

După 2006 însă alte jocuri aveau să captiveze interesul jucătorilor, cele mai elocvente exemple fiind jocurile de loterie şi păcănelele. Erau o alternativă la jocul de poker prin urmare şi-a găsit rapid un număr mare de adepţi.

Astăzi poţi juca pe orice platformă online orice sistem de loto îţi doreşti din întreaga lume. Preţul unui bilet este mai mult decât permisibil iar premiile puse în joc ating sume care se termină cel mai adesea cu multe cifre de 0.

Iar în ceea ce priveşte sloturile se poate spune că sunt astăzi cele mai populare jocuri de noroc care îşi iau partea leului din numărul de jucători la nivel mondial. Sloturile au ajuns în această stare datorită modului simplu în care se joacă dar mai ales datorită câştigurilor pe care le pot genera.

Boţi

Jocul de poker nu a rămas în anonimat, continuă şi astăzi să stârnească interes printre jucători. Şi cel mai bun exemplu în acest caz este înfiinţarea aşa numitelor săli de poker „bot online” unde jucătorii îşi pot pune în practică abilităţile la jocul de poker prin intermediul unui robot.

Sunt câteva avantaje care atrag jucătorii în aceste săli de joc online robotizate, printre care se număra accesibilitatea la orice oră şi faptul că roboţii nu obosesc niciodată. Şi nu în ultimul rând trebuie menţionat faptul că nu eşti obligat să baţi inteligenţa artificială ci doar să ţi-o faci prietenă.

Sunt mulţi jucători deziluzionaţi de jocul de poker online aşa că aleg din ce în ce mai mult să se adreseze acestei forme inovative de joc. Rămâne să vedem unde va duce această inovaţie, însă până atunci poţi juca în continuare orice variantă de poker îţi place aşa că nu ezita să o faci.

Nu mai este la fel de distractiv

Este clar că jocul de poker a pierdut masiv la capitolul popularitate şi în mod sigur şi la cel de distracţie. Este adevărat că încă mai sunt atractive turneele de Poker Stars, dar aura de mister a jocului care făcea până nu demult atâţia fani a dispărut aproape în totalitate.

În fond, alegi un joc unde să îţi testezi şansele în principal pentru distracţia pe care acesta o oferă şi abia mai apoi pentru un eventual interes financiar. Şi dacă partea de distracţie se micşorează în mod vizibil şi jocul nu mai este atât de atractiv.

Există însă şi astăzi o mulţime de jucători pentru care jocul de poker nu şi-a pierdut nimic din atracţia sa specială, jucători cărora nu le poţi reproşa nimic. De fapt, cel mai bun şi distractiv joc este cel care îţi place cel mai mult ca jucător şi jocul de poker nu face excepţie de la această regulă.

Şi să nu uităm că scandalul din SUA nu s-a extins în Europa şi restul lumii, aşa că în continuare jocul de poker rămâne o variantă ideală pentru jucătorii ataşaţi de jocurile de masă. Şi cazinourile ne amintesc în fiecare zi de acest lucru prin oferta de variante multiple de poker cu care vine în faţa jucătorilor.

Poate că jocul nu mai este atât de distractiv pentru cei implicaţi în scandalul din SUA dar acest lucru nu înseamnă că jucătorii care iubesc acest joc de masă nu îi sunt fideli în continuare. În final totul ţine de optica personală, însă atât timp cât jocul de poker este prezent în oferta online există şanse ca acesta să îşi revină şi să redevină numărul 1 în industria jocurilor de noroc.

Concluzie

Poate că magia jocului de poker online şi-a mai pierdut din intensitate dar în mod cert nu a dispărut în întregime. Au apărut între timp alte forme de gambling care au detronat jocul de poker de pe piedestal însă cu siguranţă că acesta rămâne în continuare în atenţia fanilor şi îşi aduce şi astăzi o contribuţie importantă în popularizarea industriei de iGaming.