Palatul Potala - Tibet (sus)

Este cel mai important obiectiv turistic din Tibet. Palatul este construit pe dealul sfant Marpo Ri si este unul dintre cele mai vizitate din intreaga lume.

Constructia sa a inceput in 1637 si a adunat peste 700 de calugari si 1500 de artizani din intreaga regiune.


Neuschwanstein – Germania

Inchiant in cinstea regelui Louis al II-lea, castelul Neuschwanstein este cel mai frumos dintr-o serie de 3 ridicate in apropiere. Probabil niciun loc nu era mai potrivit pentru un astfel de castel decat Alpii bavarezi. Constructia este amplasata pe un pinten montan fix in dreptul raului Pullat.


St Michele - Franta

Trecand de frumusetea in sine a castelului St Michele, spectaculos este si faptul ca insula pe care se gaseste castelul se leaga de continet in functie de fluxul si refluxul oceanului, dimineata se poate ajunge pe jos, iar seara doar cu barca.

Castelul Predjamski - Slovenia

Orice castel din lume este unic in felul sau, insa in Slovenia, castelul Predjamski este cu adevarat o capodopera. La prima vedere, oricine ar spune ca defapt nici nu seamana cu un castel, in schimb, ce nu foarte multa lume cunoaste este faptul ca cea mai mare parte din castel se afla in pestera din spatele fatadei, mai precis in cea de-a doua pestera ca marime din Slovenia.


Castelul Huniazilor – Romania

Cunoscut in toata Europa ca fiind "locul de temnita a lui Dracula", Castelul Huniazilor este unul dintre cele mai bine conservate castele medievale din lume.


Castelul Lowenburg – Germania

Daca ti-ai imaginat vreodata cum arata castelul din basme, atunci in mod sigur ai mai vazut castelul Lowenburg. Considerata prima cladire neo-gotica din Germania, Castelul Leilor este un "Disneyland" de la inceputul secolului 17.

Castelul Chambord - Franta

Construit din ordinul regelui Francisc I între 1519 si 1547, castelul este unul dintre cele mai cunoscute din Europa. A fost folosit ca si resedinta pentru domeniul de vanatoare regal pana la caderea monarhiei in Franta.

Castelul Himeji - Japonia

Castelul Himeji din Japonia este pe lista obiectivelor conservate de UNESCO. Este dovada (inca) in picioare a culturii samurailor care s-a pastrat impecabil de-alungul secolelor. Pe aria intregului oras se mai gasesc inca 83 de cladiri protejate.

Templul Angkor Wat Cambodgia

Construit in cinstea unui rege loc, Templul de la Angkor dateaza din secolul XII si reprezinta un model de arhitectura khmera de cel mai inalt nivel. Locul este principala atractie turistica din tara.


Alhambra - Spania

Alaturi de Marea Moschee din Cordoba, Palatul Alhambra din Granada este una dintre cele mai prestigioase dovezi ale culturii islamice din Europa. A fost construit la inceputul anilor 1200, iar de atunci, pana la sfaristul anilor 1400 a suferit modificari radicale, fiind si fortificat.