În acest context, cotidianul The Huffington Post a realizat o listă cu zece locuri uimitoare din lume, din Europa, Africa sau Australia, care ar putea dispărea în următorii ani.

1. Marea Barieră de Corali

Marea Barieră de Corali reprezintă cel mai mare organism viu din lume, cu peste 3.000 de sisteme recifale şi sute de insule tropicale. În iunie anul acesta, UNESCO a cerut Australiei să implementeze măsuri de protejare a acestei "minuni a naturii", dacă doreşte să evite înscrierea acesteia în anul 2015 pe lista patrimoniului mondial în pericol.

The Great Barrier Reef

Reciful a pierdut peste jumătate din corali pe parcursul ultimilor 27 de ani din cauza factorilor meteorologici (furtuni), climatici (încălzire globală) şi industriali (poluare).

Oamenii de ştiinţă se tem că în situaţia în care nu se găsesc măsuri pentru a contracara aceste pericole, Marea Barieră de Corali va mai exista doar 100 de ani.

2. Arhipelagul Seychelles

Insulele Seychelles au reprezentat dintotdeauna o destinaţie de vis pentru orice turist.

The Seychelles Archipelago

Însă, acest paradis este în pericol, după ce în ultimii ani coralii existenţi în zonă au fost afectaţi în mare măsură, iar plajele sunt ameninţate de eroziune. Insulele ar putea dispărea total în următorii 50 sau 100 de ani.

3. Oraşul Veneţia

Oraşul Veneţia a fost sinonim cu "romantismul" din cele mai vechi timpuri, însă acest oraş este într-un real pericol.

Venetia

Oraşul ar putea fi acoperit complet de ape în următorii 70 de ani.

4. Unele specii din Insulele Galapagos

Insulele Galapagos sunt de mai mulţi ani în pericol "din cauza degradării mediului", iar turismul intens şi traficul de animale sălbatice ameninţă existenţa unor specii aflate pe cale de dispariţie şi a ecosistemelor.

Galapagos

5. Pădurile din Madagascar

Madagascar este a patra cea mai mare insulă de pe Terra, însă pădurile sale au o durată de viaţă de numai 35 de ani.

The forests of Madagascar

Dacă oamenii nu vor lua măsuri pentru stoparea defrişărilor masive şi a incendiilor, atunci copacii vor dipărea pentru totdeauna.

6. Gheţarii din Alpi

Gheţarii îşi reduc dimensiunea cu trei procente în fiecare an, astfel că unul dintre efectele încălzirii globale ar putea fi dispariţia gheţarilor din Alpi până în anul 2050.

Glaciers in the Alps

7. Zăpada de pe Vârful Kilimanjaro

Gheţarii din masivul Kilimanjaro şi-au redus şi ei ponderea în ultimii ani, însă încălzirea globală măreşte viteza acestui proces.

The Snow on Mt. Kilimanjaro

8. Insulele Maldive

Republica Maldive, formată dintr-un grup de atoli din Oceanul Indian, reprezintă ţara cu cea mai mică altitudine maximă din lume, ceea ce ar putea reprezenta un mare dezavantaj în cazul creşterii nivelului mărilor şi oceanelor.

Maldive Islands

Potrivit Huffington Post, autorităţile dina ceastă ţară sunt convinse de pericolul existent, astfel că iau deja în considerare cumpărare de teren în alte ţări, posibil Australia, pentru ca locuitorii să se mute.

9. Taj Mahal

Taj Mahalul a fost construit în 21 de ani, însă există speculaţii potrivit cărora s-ar putea închide pentru public în următorii ani.

The Taj Mahal

Ameninţarea principală este reprezentată de creşterea poluării în zonă şi a turismului excesiv.

10. Parcul Naţional Glacier

Situat în nordul statului Montana, parcul prezintă caracteristici aparte din punct de vedere geologic, geografic şi climatic, păstrând aproape neatinse diferite sisteme ecologice.

Glacier National Park

El a fost numit astfel datorită existenţei gheţarilor din timpul perioadei de glaciaţiune, însă în prezent mai există doar o parte din aceştia. Oamenii de ştiinţă prevăd că în parc nu va mai exista niciun gheţar până în 2020 sau 2030, ceea ce va afecta complet ecosistemul parcului.