Tarantino a debutat in forta la Hollywood, cu filmul Reservoir Dogs (1992), una dintre cele mai apreciate pelicule si care se afla pe locul 67 in topul celor mai bune 250 de filme realizat de IMDb.com.

A urmat succes dupa succes, cu Pulp Fiction, castigator Palme D'or la Cannes, cele doua filme Kill Bill si Inglorious Basterds. Detine un premiu Oscar, un Glob de Aur, un premiu BAFTA si un Palme D'Or. In 2005, a ocupat locul 8 in topul celor mai mari regizori din toate timpurile, intr-un sondaj realizat de revista Empire.

Regizor, scenarist, actor si producator, Quentin Tarantino s-a nascut pe 27 martie 1963 in Knoxville, Tennessee.Tarantino si-a inceput cariera in film mai intai ca actor (cel mai mare rol al sau fiind Elvis intr-un episod din serialul The Golden Girls), in timp ce lucra la Video Archives in Manhattan Beach, California.

In 1993 Tarantino a scris si a regizat Pulp Fiction care a castigat Palme d'Or la Cannes. Anii urmatori au aratat un Tarantino capabil de orice: actorie, productie, regie, scenariu. In 1996 a fost scenarist si producator executiv la From Dusk Till Dawn, iar in 1997 a regizat si a scris scenariul pentru Jackie Brown.

Printre filmele pe care le-a produs de numara “From Dusk Till Dawn”, “From Dusk Till Dawn 2: Texas Blood Money”, “From Dusk Till Dawn 3: The Hangman's Daughter”, “Hostel”, “Grindhouse”, “Death Proof”, “Hell Ride”, “Inglourious Basterds”.

Printre filmele in care a jucat de numara “Pulp Fiction”, “Sleep with Me”, “Desperado”, “From Dusk Till Dawn”, “Jackie Brown”, “Death Proof”.

In 2012, regizorul va lansa Django Unchained, un proiect asteptat de ani de zile de fanii sai, iar in 2013 aduce pe ecrane o noua aventura a Miresei, in Kill Bill 3.

10 declaratii inedite facute de Quentin Tarantino

 

"Eram foarte incantat cand am ajuns la inchisoare pentru prima data si am invatat acolo dialoguri minunate", Quentin Tarantino despre condamnarea la 10 zile de inchisoare in Los Angeles pentru ca nu a platit amenzi de 7000$.

"Violenta este unul dintre cele mai amuzante lucruri de vazut", Quentin Tarantino despre violenta din filme.

"Efectele speciale CGI reprezinta moartea cinematografiei. Daca as vrea toate acele prostii facute pe calculator mi-as baga p... intr-un Nintendo" Tarantino despre efectele speciale in filme.

Tarnatino despre Guy Ritchie insurat cu Madonna: "Cred ca ar trebui sa ma casatoresc cu Elvis Presley ca sa-l egalez"

"Filmele sunt religia mea iar Dumnezeu este patronul meu. Sunt in situatia fericita in care nu trebuie sa fac filme ca sa-mi platesc piscina. Cand fac un film, vreau sa insemne totul pentru mine. Ca si cand as muri pentru el."

"Fur idei din fiecare film facut vreodata."

"Bineinteles ca Kill Bill este un film violent. Insa e un film facut de Tarantino. Nu te duci la un concert Metallica si ii pui sa dea muzica mai incet."

"Ce s-ar intampla daca un copil se duca la scoala dupa ce a vazut Kill Bill si isi ucide colegii? Imi asum acest risc. Filmele violente nu-i face pe copii violenti. Ii poate transforma in regizori violenti, dar asta este o alta problma."

"Cand oamenii ma intreaba daca am mers la scoala de film le spun: Nu, am mers la filme"

"Barbara Walters m-a intrebat despre violenta si sangele din filmele mele. I-am raspuns ca este o marca a culturii japoneze. Atunci cand mi-a spus: "Pai noi suntem in America!" i-am zis: "Nu fac filme pentru America. Fac filme pentru Planeta Pamant"

Recomandarea DeBarbati: Aaron Barlow- "Quentin Tarantino-Viaţa la extreme"