Cu siguranță ai fost în situația de a fi dezamăgit din cauza faptului că în mașina ta nu se află un lucru care te-ar putea ajuta, cu toate că nu era vorba de ceva atât de important precum extinctorul, trusa de prim ajutor sau roata de rezervă. Indiferent de faptul că mașina ta este un Golf 4 cu dotări sau altă marcă, evenimentele te pot lua prin surprindere și de aceea trebuie să fii mereu pregătit. În continuare, îți vor fi prezentate 3 obiecte care la prima vedere ți s-ar părea banale, dar pot fi exact ceea ce ai nevoie în anumite momente.

Umbrelă

Vremea este la fel de imprevizibilă cum sunt situațiile care te iau prin surprindere. O umbrelă în propria mașină poate fi de mare ajutor în situațiile în care vremea nu este de partea ta. Spre exemplu, în drumul către jobul tău, cel mai probabil, cea mai apropiată parcare este la câteva minute distanță de clădire, iar afară plouă, fapt care îți poate îngreuna drumul de mers pe jos către locul de muncă. Cu ajutorul unei umbrele pe care o ții în permanență în mașină, hainele tale de muncă rămân intacte, fără să fie atinse de picăturile de ploaie.

Pătură

Să te asiguri că ai o pătură în mașină poate reprezenta unul dintre cele mai benefice obiceiuri. În cazul în care ești în situația nefericită de a avea mașina blocată din cauza zăpezilor sau a altor probleme, nu este tocmai indicat să rămâi cu motorul mașinii pornit pentru a oferi căldură pe un timp îndelungat. Astfel, până problema este remediată, o pătură îți poate fi de mare ajutor în mașină, aceasta oferindu-ți căldura de care ai nevoie. Un alt exemplu ar putea fi cel în care ești în vacanță la munte, iar din cauza faptului că te-ai hotărât mai târziu să vii, nu ai reușit să obții o cameră liberă și ești nevoit să dormi în mașină. La fel și în acest caz, o pătură te ajută să ai temperatura corespunzătoare unui somn cât mai bun, chiar dacă nu dormi într-un pat.

Încărcător sau baterie externă

Telefonul este unul dintre obiectele indispensabile omului, dar ce te faci în cazul în care rămâi fără baterie și ai nevoie urgentă de el? Simplu, cu ajutorul unui încărcător de rezervă pe care îl păstrezi în propria mașină, bateria acestuia rămâne mereu încărcată. De multe ori este mai mult decât esențial un încărcător în automobilul tău. Telefonul este folosit nu numai la conversații, fotografii sau alte nevoi de acest tip. Dispozitivul te poate ajuta și la navigarea în siguranță pe carosabil, oferind cele mai bune rute cu ajutorul aplicațiilor potrivite. Un exemplu bun pentru a evidenția nevoia unui încărcător în mașină este faptul că telefonul rămâne fără baterie, iar tu mai ai destul de mult de mers până destinație și nu cunoști drumul. Astfel, bateria este asigurată, la fel ca drumul tău.

În cazul în care din nefericire nu ai un încărcător, poți opta pentru o variantă de rezervă, precum o baterie externă care este la fel de folositoare, dar la rândul ei și aceasta trebuie încărcată.

Acestea sunt doar câteva dintre obiectele de care ai nevoie în mașina ta pentru orice situație neprevăzută. Este mult mai bine să fii precaut, decât să fii luat prin surprindere de diferite evenimente la care nu te-ai fi așteptat.

Sursa foto: AutoExpert