Masinile sunt o prezenta importanta la Consumer Electronics Show 2015, locul unde se aduna cei mai tari producatori de tehnologie din intreaga lume.

Volkswagen Golf

Dupa lansarea conceptului de lux autonom de ieri a lui Mercedes, a venit randul lui Volkswagen sa uimeasca printr-un nou Golf, denumit R Touch.

Volkswagen Golf

Golf R e una din cele mai performante masini din clasa ei, cu 300 de cai putere obtinuti dintr-un motor de 2 litri TSI ce propulseaza masina pana la 100 km/h in doar 5 secunde. Asta cu un consum decent datorita tehnologiei BlueMotion, o obisnuinta de cativa ani pe modelele Volkswagen.

Volkswagen Golf

Noutatile R Touch apar insa la interior, acolo unde soferul si pasagerii nu mai au nevoie sa atinga nimic. Volkswagen a inlocuit butoanele si functiile "touch" cu un sistem extrem de performant de recunoastere a gesturilor.

Volkswagen Golf

R Touch "rezolva toate provocarile viitorului", se lauda Volkswagen. O simpla miscare in aer in fata sistemului infortainment va actiona dispozitivul, fara ca acesta sa fie atins.

Volkswagen Golf

Asa ceva exista deja si pe alte masini, insa nemtii sustin ca ei au reusit sa-l perfectioneze si sa ii ofere soferului cat mai putine distractii posibile in timpul condusului. "Se formeaza o legatura 3D intre sofer si masina, el poate sa-si seteze functiile asa cum doreste si sa le actioneze cu miscare minima", sustine Volkswagen.

Volkswagen Golf

Golf R Touch vine cu trei display-uri, unul de 12.8 inci, unul de 8.0 inci si altul de 12.3 inci.

VIDEO AICI