Fiecare producator respectabil de masini a construit la un moment dat masina suprema. Ferrari a venit la Geneva cu al sau LaFerrari, McLaren a furat toate privirile cu P1 si il pregateste pe urmatorul, Porsche 918 Spyder face sa vibreze geamurile constructorului din Stuttgart, iar Lamborghini a vandut toate cele 3 exemplare Veneno inca dinainte sa il arate lumii.

Citeste si: Masina asta ar innebuni orice femeie! Vezi ce secret "tare" ascunde la interior.

Jaguar C-X75 - 2

Insa Jaguar face exceptie. Masina britanica de un aproape milion si jumatate de euro nu va avea niciun proprietar. Din nefericire, Jaguar a luat decizia de a construi C-X75 in vremuri de criza, iar sefii companiei au considerat nepotrivita masura de a pune o astfel de masina in vanzare. Doar 5 prototipuri au „supravietuit” taierii de fonduri si au ajuns in forma finala actuala.

Jaguar C-X75 - 3

Cu toate astea, tehnologia de ultima ora folosita la constructia C-X75 nu inseamna doar vreme pierduta. Odata cu imaginile publicate, britanicii au declarat ca supercarul lor va reprezenta „punctul de plecare pentru linia de sportive pur-sange”.

Citeste si: Jaguar planuieste o masina “DEMENTA”! Tinta principala e Porsche 911 Turbo!

Jaguar C-X75 - 4

Tehnic, prototipul C-X75 e o minunatie hi-tech, capabila sa se bata la orice ora cu un LaFerrari, Lamborghini Veneno sau chiar McLaren P1. Hibridul plug-in foloseste un motor de 502 CP cuplat altor doua motoare electrice. Puterea totala e de 880 CP si 1.000 Nm.

Citeste si: Le plangi de mila! Inundatiile din Europa au dat dauna TOTALA printre masini!

Jaguar C-X75 - 5

Foarte putine masini de pe lumea astea pot accelera atat de agresiv precum C-X75, care poate atinge 100 km/h in doar 3 secunde si o viteza maxima de 354 km/h. Puterea e transmisa la toate cele 4 roti printr-o cutie automata cu 7 rapoarte. Bateriile Jaguarului cantaresc putin ma mult decat motorul si cutia impreuna. In regim electric, viteza e limitata la 145 km/h.

Jaguar C-X75 - 6