Yahoo publica lista locurilor intrate în 2012 în patrimoniul UNESCO.
Deciziile UNESCO privind patrimoniul mondial au o mare miză economică, deoarece clasarea siturilor facilitează deblocarea finanţării în vederea lucrărilor de conservare a acestora şi aduce o creştere a numărului de turişti.
Situl marin Laguna Sudică din Rock Islands (Palau)
Rock Islands - numite si insulele Chelbacheb - sunt peste 250 de formatiuni de calcar sau recif de coral imprastiate in Laguna Sudica din Palau, intre Koror si Peleliu.
Cea mai mare parte a insulelor sunt nelocuite. Vizitatorii sunt atrasi de Rock Islands datorita plajelor de o frumusete renumita, lagunelor albastre, formatiunilor stancoase ciudate si locurilor frumoase de scufundari.
Parcul Natural Lena Pillars (Rusia)
Parcul Natural Lena Pillars este cunoscut pentru formatiunile spectaculoase de roci naturale de-a lungul râului Lena, diversitatea de plante şi animale rare, inclusiv moscul siberian, cerbul, veverita siberiana, şi 99 de specii de păsări.
Bali Province’s Subak System (Indonesia)
Bali a intrat anul acesta pe lista UNESCO datorită agriculturii şi a sistemului unic de irigaţii.
Opera Margravial din Bayreuth (Germania) este construită în stil baroc si are 500 de locuri.
Grand Pré, (Canada) - este construita pe o suprafata de 3,200 acri in secolul al XVII-lea.
Statuia Mântuitorului din Rio de Janeiro (Brazilia)
Asezata pe varful muntelui Corcovado, statuia are o inaltime de 38 de metri si este situata la 710 metrii deasupra marii, astfel incat poate fi observata din toate partile orasului.
Statuia lui Iisus a fost proiectata de brazilianul Heitor da Silva Costa si realizata de sculptorul francez Paul Landowski. Timp de 5 ani de zile s-a lucrat la faimoasa statuie, pentru ca mai apoi la 12 octombrie 1931 sa fie inaugurata.
Bazinul fluviului Congo
Mai bine de 40% din cantitatea globala de oxigen este produsa de padurea tropicala din bazinul Congo.
De asemenea, bazinul reprezinta o sursa incredibila de fructe, minerale si plante unice care sunt folosite la nivel interantional in foarte multe ramuri ale industriei.
Xanadu (China) construită începând cu 1256 a fost capitala imperiului lui Kublai Khan.
Orasul Muharraq (Bahrain) s-a dezvoltat datorită comerţului cu perle din Golful Persic.
Lacurile Ounianga (Ciad) din nord-estul Ciadului, naţiune care astfel îşi face debutul pe prestigioasa listă, consistă din 18 lacuri de apă dulce, aflate în chiar secetoasa Sahară.