Cum ar arata masina perfecta pentru parcari? Ar putea parca singura, ar putea fi atat de mare incat sa nu-ti pese, sau ar putea ocupa loc fix cat o motocicleta! Prima varianta costa prea mult, in cel de-al doilea caz te-ai putea alege cu cateva urme de chei pe vopsea, asa ca cea de-a treia situatie pare cea mai potrivita.

La asta s-au gandit si coreenii de la Institutul pentru Stiinte si Tehnologie Avansata. Acestia au creat Armadillo-T, masina electrica perfecta pentru cele mai aglomerate orase. Are doua locuri, spatiu fix cat pentru o geanta de laptop si o autonomie de 100 km. Viteza maxima e de 65 km/h, mai mult decat suficient pentru strazile aglomerate, dar mi lent decat un amarat de scuter.

Armadillo-T

Inse masinuta de 450 kg e geniala dintr-un singur punct de vedere: se pliaza si isi face loc in cele mai mici spatii pentru parcare. De la 274 de centimetri, Armadillo-T poate ajunge la o amprenta de doar un metru si jumatate, ceea ce inseamna ca bate lejer recodrul Smart-urilor. Ai putea inghesui 3 Armadillo pe un singur loc de parcare.

Mai mult, masina se parcheaza si automat. Sau semi-automat, ar fi mai potrivit. Odata ce gasesti acei 150 cm liberi, trebuie doar sa cobori, sa accesezi o aplicatie de pe telefon si sa pliezi masina. Gratie ampatamentului minuscul si a celor 4 roti controlate independent, acesta se poate intoarce pe loc la 360 de grade.