Se intampla lucruri frumoase la Salonul Auto de la Sao Paolo. Poate mai interesante si mai surprinzatoare decat s-au intamplat la Salonul Auto de la Paris. E adevarat ca la Paris si Frankfurt te astepti din start la lucruri mari si trebuie sa fie ceva extraordinar ca sa te dea pe spate. Iar in Brazilia te astepti la reluarea lansarilor din Franta.

Dacia Oroch

De data asta insa, au aparut deja cateva masini interesante si printer ele sunt Nissan Kicks si Duster Oroch. Este o versiune concept pentru piata Sud-Americana - zona in care Renault nu are pick-up-uri. Sefii Renault au spus ca 75% din masinile vandute in America de Sud (920.000 buc. piata totala de masini mici) sunt pick-up-uri si vor neaparat sa aiba la vanzare doua modele in urmatorii ani ca sa acopere si acest segment.

Dacia Oroch

Dacia Oroch

In afara unor mici modificari la forma farurilor, masina arata ca un Duster pana la bena. Pentru expozitie, francezii au ales o combinatie foarte buna de culori, care da masinii o imagine SF. Exista si o grila cu elemente din crom astasata pe luneta care probabil este gandita asa pentru incarcarea diferitelor obiecte lungi si plate.

Dacia Oroch

In poze se vad si niste camera pe laterale pentru vedere in jurul masinii pe display-ul dinauntru (360 de grade). Jantele sunt spectaculoase si interiorul a fost si si el modificat, chiar foarte mult. Sunt diverse elemente noi, cele vechi au fost reformate modern, lacuite selective, iar tonurile sunt aceleasi negru-gri-oranj, corespondente exteriorului.
Nu sunt inca detalii despre motor si nici despre lansare. Acum maximum o luna, Dacia Romania a livrat catre Petrom o flota de Dustere transformate in pickup de catre carosierul Romturingia.

Text: Alexandru Banu, www.incont.ro