Aston Martin nu este genul de companie care sa lanseze pe banda rulanta noi modele, dar atunci cand o fac, o fac bine de tot.

Cazul lui Aston Martin Vanquish este unul tipic "Aston", tipic britanic. Masina pastreaza aspectul acela de "clasic-modern" cu care britanicii ne-au obisnuit in ultimii ani, intr-o anti-teza, de exemplu, cu italienii care vin cu masini sport, ultratehnologizate si "pline de aroganta".

Vanquish imprumuta foarte multe aspecte de la ONE-77, si in mare parte este construit din carbon, facand-o astfel mult mai usoara si foarte agila pe sosea. Totusi, britanicii au pastrat un element care ii defineste in foarte multe situatii: eleganta.

Daca urmariti atat liniile exterioare cat si cele interioare, plus elementele care definesc bordul o sa intelegeti de ce.

Sub capota britanicii au facut un "mix-bun": motor de 6 litri, aspirat, cu un cuplu maxim de 620 de Nm.

Acceleratie de 0 la 100 de km/h in 4,1 secunde si o viteza maxima de 295 de km/h, plus o cutie de viteze in 6 trepte, montata pe puntea din spate.

Unii spun ca inginerii britanici nu au facut totul pentru aceasta masina, limitand toate cifrele de mai sus sub niste praguri de imagine. Vezi cei 295 de km/h viteza maxima care puteau fi dusi, usor, peste pragul de 300 la ora, doar asa de PR...