Cea mai mare rivalitate a nemtilor e tripla istorica Audi-BMW-Mercedes. Ordinea e doar alfabetica, pentru ca aproape imposibil sa vezi un lider incontestabil. Razboiul tine de ani buni, nu se va termina niciodata si, in curand, se va redeschide un front vechi: Audi A4 vs BMW Seria 3.

Audi A4

Batalia va incepe anul viitor, odata cu lansarea noului Audi A4. Pe masura ce data respectiva se apropie, apar din ce in ce mai multe detalii despre noua generatie A4. Generatia urmatoare va creste in dimensiuni dar va scadea in greutate.

Audi A4

Berlina va avea si o sora, pe nume Avant. Aceasta va folosi o platforma mai usoara cu aproape 100 kg. Totodata, versiunile entry-level vor avea motorizari TFSI de 1.4 sau 2.0 litri, cu sistem de dezactivare a cilindrilor. S4 ar putea veni insa cu un V6 de 3.0 litri si 340 CP. Cum ecologia si emisiile zero sunt pe buzele tuturor, nemtii vor oferi aproape sigur si o varianta plug-in hybrid.

Audi A4

Razboiul dintre cele doua modele se duce pe toate fronturile. In 2015, BMW Seria 3 GT se va confrunta cu rivalul Audi A4 Vario. Acesta va avea un ampatament mai lung, si va oferi mai mult spatiu decat A4 break.