De aceea, un top al celor mai fotogenice locuri din lume poate să nu fie neapărat relevant. Mai ales atunci când toate voturile vin de la membrii unui site care promovează produse de lux, reprezentând, deci, o singură categorie socială, sau când sondajul plasează Londra drept al doilea cel mai puţin fotogenic loc din lume, spre indignarea Daily Mail.

Sondajul a fost comandat de Fujifilm, cu ocazia lansării modelului X71, aparat de fotografiat care va fi oferit drept premiu, prin tragere la sorţi, unuia dintre respondenţi. Site-ul VeryFirstTo.com a mers şi mai departe, propunând o excursie către locurile clasate pe primele zece poziţii, pentru suma de 72 000 de lire sterline, 87 722 euro. Cei care achiziţionează pachetul vor primi şi patru aparate foto de la Fujifilm, X-T1, X-Q1, XP70 şi X100S, astfel că vor putea realiza fotografii reuşite în toate cele zece locuri.

Bagan, Myanmar

10. Câmpia Templelor, Bagan, Myanmar.

Bagan este un oraş antic situat în regiunea Mandalay, din Uniunea Myanmar. Între secolele al XI-lea şi al XIII-lea, când aşezarea era capitala Regatului Pagan, au fost cosntruite peste 10.000 de temple, pagode şi mânăstiri, dintre care în jur de 2.200 au rezistat până în prezent.

Ha Long, Vietnam

9. Golful Ha Long, Vietnam

Vinh Ha Long, golful dragonului care coboară, în vietnameză, este o destinaţie populară pentru turişti, inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO. Zona este cunoscută pentru relieful carstic spectaculos şi pentru numeroasele insule, de diferite forme şi mărimi.

Torres del Paine, Patagonia, Chile

8. Torres del Paine, Patagonia, Chile

Parcul Naţional Torres del Paine, tunurile de la Paine, în spaniolă, este o rezervaţie care cuprinde munţi de peste 3.000 de metri, gheţari, lacuri şi râuri. Situat între pădurile subpolare de fag şi stepa Patagoniană, parcul atrage peste 150.000 de vizitatori în fiecare an.

Petra

7. Petra, Iordania

Oraşul Petra, piatră, în greacă veche, este unul dintre cele mai vizitate situri arheologice din lume. Fondat în secolul trei î.e.n, oraşul este faimos pentru clădirile săpate direct în piatră. Locul este inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO din 1985.

everest

6. Vârful Everest, Himalaya, Nepal/Tibet

Vârful Everest, cunoscut drept Chomolungma în Tibet şi Sagarmatha în Nepal, este cel mai înalt punct de pe Pământ, fiind aflat la 8.848 de metri deasupra nivelului mării. Vârful, care este situat exact pe graniţa dintre Nepal şi Tibet/China, a fost escaladat prima oară în 1953, de alpinistul neozeelandez Sir Edmund Hillary urmat, imediat, de şerpaşul Tenzing Norgay.

Rio de Janeiro

5. Rio de Janeiro, Brazilia

Rio de Janeiro, râu de ianuarie, în portugheză, este al doilea cel mai mare oraş din Brazilia şi capitala statului cu acelaşi nume. Rio este cunoscut pentru carnavalul care are loc în fiecare an, pentru celebrele plaje Copacabana şi Ipanema şi pentru statuia lui Iisus Mântuitorul, Cristo Redentor, de pe muntele Corvocado.

Ubud, Bali

4. Ubud, Bali, Indonezia

Ubud este un oraş situat pe insula Bali, din Indonezia, fiind unul dintre importantele centre artistice şi culturale ale acesteia. Turismul din Ubud este axat pe yoga, tradiţii şi natură, iar aşezarea atrage în jur de 30.000 de vizitatori în fiecare an.

The Great Canyon

3. Marele Canion, Statele Unite ale Americii

Marele Canion al Fluviului Colorado, aşa cum este denumit oficial, este unul dintre cele mai cunoscute locuri din Statele Unite. Canionul are 446 de kilometri lungime, până la 29 de kilometri lăţime şi o adâncime de peste 1.800 de metri. În prezent, este inclus în Grand Canyon National Park şi este administrat de triburile Hualapai şi Havasupai.

Coral Reef

2. Marea Barieră de Corali, Australia

Marea Barieră de Corali, situată în nord-estul Australiei, este cel mai mare sistem de recif de corali din lume, incluzând aproape 3.000 de recifuri şi o mie de insule, care se întind pe o distanţă de 2.600 de kilometri, acoperind o suprafaţă de 344.400 de kilometri pătraţi. Sistemul, care poate fi văzut şi din spaţiu, este una dintre cele mai populare atracţii turistice din lume, atrăgând în jur de 3 miliarde de dolari anual.

Bora Bora

1. Bora Bora, Polinezia Franceză

Bora Bora este o insulă vulcanică, din Polinezia Franceză, înconjurată de o lagună şi de o barieră de corali. Este una dintre cele mai cunoscute destinaţii turistice de lux din lume, în prezent, economia insulei, cu puţin peste 8.000 de locuitori, fiind bazată aproape în întregime pe turism.