Tu știi ce alcoolemie se înregistrează imediat după ce bei o bere, dar după o oră de la acel moment? Octavian Perțea, ofițer la Poliția Rutieră din Oradea, face o demonstrație interesantă în cel mai recent vlog al său. 

"Am continuat seria de experimente cu alcooltestul din dotarea poliției rutiereÎn acest vlog am băut o #bere cu alcool de 0.5 l și m-am testat cu etilotestul imediat după ce am terminat de băut, dar și la 15 min, 30 min, 45 min și 60 de minute. Rezultatele au fost surprinzătoare și pentru mine. De fiecare data când #politiarutiera oprește în trafic conducători auto sub influenta băuturilor alcoolice, mulți spun că au băut doar o bere, chiar daca testarea aerului expirat arata o valoare foarte mare", spune Octavian Perțea pe canalul său de YouTube.

Celebrul polițist și-a desfăcut o bere și imediat după ce a terminat-o a făcut un test cu un etilotest. Valoarea afișată a fost de 0,28. „Nu mă așteptam să fie o valoare așa de mare, probabil că e așa și din cauza faptului că am făcut testul imediat după ce am terminat berea”, a spus polițistul.

A repetat testul după 15 minute. Etilotestul a arătat o valoare de 0,09 mg/l. „Asta înseamnă că este contravenție (n.r. alcoolemie între 0,01 și 0,40 mg/l), se dă o amendă de 1305 lei și se suspendă permisul pentru 90 de zile”. După alte 15 minute, (o jumătate de oră de când a băut berea), etilotestul a arătat o valoare de 0,08 mg/l. După 45 de minute, polițistului i-a ieșit pe aparatul etilotest o alcoolemie de 0,06. La o oră după ce a băut berea, testul a arătat cifra de 0,05 mg/l.

Captură video