SV Roadster este de fapt varianta decapotabila a noului Aventador SV si va fi produs in doar 500 de unitati. Asadar, inca un argument in plus pentru a ridica pretul cu deja multe zeroooori. Dar de ce sa ne mai ascundem atat. Se stie ca noul Lamborghini Aventador LP750-4 SV Roadster va avea un pret deestinat doar seicilor din Orientul Mijlociu, adica o pornire de la 500.000 de euro.

Evident, fiind vorba de Lambo, dacă plăteşti, primeşti. Mai exact, avem de-a face cu un V12 de 6,5 litri care dezvoltă 750 CP, un sistem de tracţiune integrală (după cum îi spune şi numele – LP750-4) şi multă viteză. Nu neapărat în linie dreaptă, ci mai degrabă pe circuit – 2,9 secunde pentru 0-100 km/h şi o viteză maximă de 350 km/h. În comparaţie cu fratele său cu acoperiş fix, noul Aventador SuperVeloce Roadster e în urmă doar la sprint, dar şi acolo e vorba doar despre 0,1 secunde până la 100 km/h.

Lamborghini SV Aventador - 1

În spate e un eleron fix uriaş din fibră de carbon, în vreme ce acoperişul e făcut din două panouri din fibră de carbon, fiecare cu o greutate de doar 6 kg. Şi dacă tot a venit vorba de greutate, trebuie să spun că Aventadorul SuperRapid cabrio cântăreşte 1.575 kg, cu 50 kg mai mult decât un Aventador SV coupe.

Lamborghini SV Aventador - 3