Toata lumea asteapta cu nerabdare Salonul Auto de la Frankfurt pentru a vedea cea mai noua jucarie de la Audi. Pana acum nemtii au scapat doar cateva schite ale conceptului Audi Quattro Sport E-Tron. Masina ar putea fi construita pe platforma lui Audi A6 si va semana, cel putin la prima vedere, cu conceptul Quattro prezentat in 2010, la Salonul Auto de la Paris.

Audi Quattro Sport E-Tron - 3

Audi Quattro Sport E-Tron ar putea avea nu mai putin de 700 de cai putere, in total, cu 50 mai mult decat se credea initial. Motorizarea va fi hibrida, cu un motor pe benzina, V8 twin-turbo, capabil sa genereze 600 CP, cuplat unuia sau doua motoare electrice care for furniza inca 100 de cai putere. Mai multe detalii despre modul in care va functiona nu prea se cunosc, cu exceptia faptului ca masina va putea rula 35 km in regim complet electric.

Audi Quattro Sport E-Tron - 4

Nemtii de la Auto Zeitung spun ca Audi Quattro Sport E-Tron ar putea atinge sau chiar depasi viteza de 330 km/h, iar dimensiunile vor fi destul de mici, comparativ cu un Audi S5. Conceptul va fi prezentat pe 10 septembrie, la Salonul Auto de la Frankfurt.

Audi Quattro Sport E-Tron - 1

Audi Quattro Sport E-Tron - 5

Audi Quattro Sport E-Tron - 6