Potrivit acestui clasament întocmit de compania Excipio, specializată în monitorizarea pirateriei online, filmul "Lupul de pe Wall Street", cu Leonardo DiCaprio în rolul principal, a generat 30,03 milioane de descărcări ilegale pe internet.

Topul, dominat de filmele cu super-eroi, filme SF, lungmetraje fantasy şi filme de acţiune, a fost alcătuit pe baza datelor obţinute în perioada 1 ianuarie 2014 - 23 decembrie 2014. De asemenea, în Top 20 se regăsesc şi multe dintre filmele nominalizate la premiile Oscar din acest an - "Lupul de pe Wall Street", "Gravity 3D: Misiune în spaţiu", "12 ani de sclavie", "Căpitanul Phillips" şi "Ţeapă în stil american".

Pe locul al doilea se află filmul de animaţie "Regatul de gheaţă/ Frozen" cu 29,9 milioane de descărcări ilegale pe internet.

Podiumul este completat de "RoboCop", un remake din 2014 al filmului cu acelaşi titlu din 1987, care s-a clasat pe poziţia a treia. Cele două filme au generat împreună 29,8 milioane de descărcări online, potrivit companiei Excipio, care nu a oferit însă o statistică exactă pentru descărcările generate doar de pelicula din 2014.

Topul 10 al celor mai piratate filme din 2014 pe internet este completat de producţiile "Gravity 3D: Misiune în spaţiu/ Gravity" (29,4 milioane descărcări), "Hobbitul: Dezolarea lui Smaug/ The Hobbit: The Desolation of Smaug" (27,6 milioane descărcări), "Thor: Întunericul/ Thor: The Dark World" (25,7 milioane descărcări), "Căpitanul America: Războinicul iernii/ Captain America: The Winter Soldier" (25,6 milioane descărcări), "Legenda lui Hercule/ The Legend of Hercules" (25,1 milioane descărcări), "X-Men: Viitorul este trecut/ X-Men: Days of Future Past" (24,3 milioane descărcări) şi "12 ani de sclavie/ 12 Years of Slave" (23,6 milioane descărcări).