O lebădă, salvată de la moarte, i-a însoțit pe pompierii constănțeni la stingerea unui incendiu.

Pompierii ISU Constanța au salvat o lebădă înghețată aflată pe acoperișul unei clădiri, iar apoi au mers la o altă intervenție împreună cu ea.

O persoană a sunat la 112 și a anunțat că pe acoperișul unei clădiri se află o lebădă care pare dezorientată şi nu poate să zboare.  Pasărea a fost ajutată la timp de către echipajul ISU, apoi i-a însoțit pe pompieri la stingerea unui incendiu. Întregul caz inedit a fost relatat pe pagina de Facebook ISU Constanța:

"Servantul patru

„112! Ce urgență aveți?”

„- Este o lebădă pe acoperişul unei clădiri. Pare dezorientată şi nu poate să zboare. Cred că este îngheţată de frig. Este o clădire cu două niveluri, nu foarte înaltă”.

„- Am înțeles! Am trimis un echipaj.”

Doi dintre pompieri au urcat pe acoperişul clădirii şi au reuşit să prindă lebăda cu ajutorul unei pături.  Nu a fost foarte greu. Lebăda era agitată însă nu părea să fie foarte speriată de oamenii îmbrăcaţi în costume ciudate şi cu căşti pe cap.

Salvatorii au aşezat-o într-o geantă în care îşi păstrează costumul aluminizat şi au coborât-o cu ajutorul unei cordiţe.

„- N-am apucat să strângem cordiţa când am primit din dispecerat o altă intervenţie: un incendiu la anexa unei case din muncipiul Constanţa. Nu mai aveam timp de stat pe gânduri. Trebuia să ajungem acolo imediat. Am luat lebăda şi am plecat cu ea la intervenţie!”

„- Nu ne-a făcut nicio problemă. A stat cuminte în autospeciala de stingere şi a urmărit tot ce se petrecea în jurul ei.”

Cel mai probabil, lebăda s-a refugiat pe acoperiş, a îngheţat de frig şi nu a mai putut să zboare. Însă când a dat de căldură, a început să își revină. 

„- După ce am lichidat incendiul, i-am dat să bea apă şi a început să ne sâsâie. Pe doi dintre colegi i-a şi ciupit. Pe semne că i-au priit condiţiile de şi-a reluat obiceiurile!”

Dacă tot au avut coleg înaripat, din anexa incendiată, pompierii au salvat nu mai puţin de 20 de găini!

Servantul patru si-a încheiat misiunea când a fost preluat de reprezentanţii Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa. Până atunci, a fost „la datorie”.

Foto FACEBOOK