La începutul lunii august, maşina, un Mecedes-Benz,  în care se afla Arhiepiscopul Tomisului a fost înregistrată de radar în timp ce avea o viteză de 235 km/h pe Autostrada Soarelui.  Conducătorul auto a rămas fără permis pentru 120 de zile şi a primit o amendă de 2.900 de lei.

Șoferul lui IPS Teodosie a fost prins de polițiști conducând pe A2 Austostrada București – Constanța, la începutul lunii august, cu 235 de kilometri pe oră. A rămas fără permis timp de 120 de zile și a primit o amendă de 2.900 lei.

„Polițiști din cadrul Biroului de Poliție Autostrada A2, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe A2, sensul de mers București - Constanța, au depistat miercuri, 3 august a.c., în jurul orei 15.50, la km 139, un bărbat, de 28 de ani, care conducea un autoturism, fiind înregistrat cu aparatul radar având o viteză de 235 km/h. Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.900 de lei, totodată fiindu-i reținut, în vederea suspendării, permisul de conducere pentru 120 de zile”, potrivit unui comunicat al poliției de la data respectivă.

La 6 luni de la incident, IPS Teodosie a recunoscut că i-a spus șoferului său să se grăbească.

Arhiepiscopul Tomisului a explicat de ce şoferul său circula cu 235 km/h pe Autostrada Soarelui, precizând că i-a spus că trebuie să ajungă la un maslu şi că trebuie “să ţină ritmul”. IPS Teodosie a fost întrebat, miercuri, într-o conferinţă de presă, de ce şoferul său a mers cu viteza de 235 km/h pe Autostrada Soarelui, în această vară, fiind depistat de radar. 

“Nu ştiu, că nu mă uit la kilometraj. Nici nu ştiu dacă a fost aşa. Putea fi un trucaj. Trebuia să ajung la un maslu. I-am spus: Vezi, să ţii ritmul să ajungem la maslu!”, a replicat el.

Întrebat dacă şoferul a ajuns la viteza de 235 km/h pe oră, ÎPS Teodosie a răspuns: “Probabil. Dacă maşina a dus…”.

Cine e șoferul lui IPS Teodosie

Șoferul, Mihăiţă Sadîca, este absolvent al Colegiul Dobrogean „Spiru Haret” Tulcea, profil biologie-chimie, şi al Facultăţii de Inginerie Economică în Agricultură din cadrul USAMV Bucureşti. Este, de asemenea, antreprenor şi voluntar în mai multe organizaţii nonguvernamentale. A lucrat ca referent resurse umane în cadrul Administraţiei Domeniului Public Sector 1 Bucureşti.

Foto Facebook