Poliția Română vine cu lămuriri cu privire la circulația în sensurile giratorii și modul de acordare a priorității. Legislaţia şi regulile privind modul de deplasare în sensul giratoriu au fost completate cu precizări care să elimine interpretările greşite şi defectuoase pe care făceau mulţi necunoscători.

Ultimele completări efectuate în legislaţia rutieră au adăugat precizări care să înlăture interpretările deficitare şi eronate pe care unii le susţineau.

”Știi cum se circulă în sensul giratoriu?

Nu mai poți să ieși direct de pe banda a 2-a sau a 3-a a sensului giratoriului și să le tai fața celor de pe celelalte benzi, iar dacă vrei să faci această manevră trebuie să îți semnalizezi intenția, să te asiguri că poți face asta fără să pui în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic. Vechea practică nu mai este valabilă conform ultimelor modificări! Conduceți prudent!”, transmite Poliția Română într-o postare pe facebook care a fost extrem de comentată.

Cunoscutul polițist Marian Godină a arătat că timp de 11 ani, cât a lucrat la Poliție Rutieră, a aplicat exact regula care acum e literă de lege:

”Am lucrat 11 ani la Poliția Rutieră, timp în care am soluționat toate tamponările de acest fel, și nu au fost deloc puține, sancționându-l pe cel care ieșea din sens direct de pe banda a doua sau a treia fără să se asigure. De altfel, am și avut o postare prin 2016 în care explicam de ce e vinovat cel care iese din sens și taie benzile fără să se asigure, dar au fost unii pe atunci, chiar și polițiști, care mi-au sărit în cap că nu am dreptate.

Așadar, "vechea practică" nu a fost niciodată corectă, doar pentru cei care nu doreau să înțeleagă în niciun fel că nu au dreptate. Sper că acum s-au lămurit”, a explicat Marian Godină.

Foto FACEBOOK