1. Exorcistul

 

Unul dintre cele mai bune filme horror din toate timpurile, Exorcistul prezinta povestea unei fete posedate de Diavol. Fata leviteaza, isi invarte capul in jurul corpului si vorbeste cu o voce diabolica.

Un preot este adus pentru a face o slujba de exorcizare, ceea ce e doar inceputul dezastrului.

Sursa de inspiratie: Cartea lui William Blatty - "Exorcistul" - este bazata pe povestea exorcizarii lui Robbie Mannheim, numele dat unui copil anonim intrucat legea bisericii interzice dezvaluirea numelui adevarat. Mannheim vorbea cu o voce ciudata, cuvantul IAD ii aparuse pe mana, iar mobila se misca in jurul sau.

2. Teroare in larg

 

Un cuplu plecat sa faca scufundari este abandonat in larg de compania care le oferise excursia. Apoi ... rechinii ataca!

Sursa de inspiratie: O compania de scufundari din Australia i-a abandonat din greseala pe Tom si Eileen Lonergan in 1998. Acestia au disparut si chiar daca o parte din echipament a aparut cateva zile mai tarziu, corpurile n-au mai fost gasite niciodata.

3. Misterele Casei Bantuite

 

Familia Campbell se muta intr-o casa noua pentru a putea avea mai bine grija de fiul lor Matthew, bolnav de cancer. Cladirea este insa o fosta casa de inmormantari, bantuita de spirite cu inclinatii violente.

Sursa de inspiratie: Familia Snedeker a trait intreaga poveste pe pielea proprie, iar toate intamplarile din film sunt bazate pe amintirile lor. Singurul lucru schimbat a fost numele familiei.

4. Psycho

 

Un alt film de legenda cu o poveste cunoscuta de intreaga lume. Personajul principal - Norman Bates, un criminal in serie ce se imbraca precum mama sa moarta si ucide fete in dus.

Sursa de inspiratie: Ed Gein, criminalul care a ucis femei si s-a imbracat cu pielea lor, totul din cauza unor complexe provocate de mama sa.

5. Primeval

 

O echipa de stiri din Statele Unite se afunda intr-o jungla africana pentru a descoperi un crocodil urias responsabil de moartea a sute de persoane

Sursa de inspiratie: Crocodilul Gustave din Burundi, un monstru de 10 metri despre care se spune ca a mancat peste 200 de persoane. Nu a fost prins niciodata si varsta sa este estimata la 65 de ani.

6. Profetiile Omului-Molie

 

Sotia unui reporter moare intr-un accident de masina, iar la scurt timp incep sa apara desene ale unei creaturi cu aripi negre. Acesta este omul-molie ce prezice evenimente dramatice.

Sursa de inspiratie: Intre noiembrie 1966 si decembrie 1967, mai multe persoane din statul american Virginia de Vest au povestit ca l-au zarit o creatura cu corp de om, aripi uriase si ochi rosii.

Asociata cu mai multe evenimente paranormale, creatura a inspirat si o carte denumita Vizitatorii din Spatiu pe care s-a bazat apoi filmul din 2002.

7. Amityville Horror

 

Poate cea mai cunoscuta poveste a unei case bantuite, un punct de pornire pentru orice horror care se respecta.

Filmul prezinta experientele paranormale ale familiei Lutz din momentul in care aceasta se muta intr-o casa unde au fost comise crime.

Sursa de inspiratie: Casa Amityville exista in realitate, iar povestea este transpunerea in film a experientei reale pe care au avut-o cei din familia Lutz in momentul in care s-au mutat in insangerata cladire. Casa Amityville a fost recent scoala la vanzare si poate fi cumparata cu 1 milion de dolari.

8. Exorcizarea lui Emily Rose

 

Un preot ajunge sa fie judecat pentru moartea unei fete pe care a exorcizat-o si povesteste la tribunal toate evenimentele demonice ce au dus la disparitia acesteia.

Sursa de inspiratie: Filmul este bazat pe cazul lui Anneliese Michel, o tanara ce a murit de malnutritie la capatul a 6 luni in care a fost supusa unor slujbe de exorcizare. Desi au adus in sala de judecata inregistrari in care apareau vocile a doi "demoni", preotii au fost condamnati la 6 ani de inchisoare, la fel ca si parintii fetei.

9. Inseparabilii

 

O pereche de gemeni ginecologi, Beverly si Elliot Mantle, seduc femeile pe care le trateaza. Beverly se indragosteste de una dintre ele, intra intr-o depresie clinica si viata sa incepe sa fie foarte ciudata.

Viziunile despre femei mutant cu organe genitale monstruoase sunt doar cateva din elementele ce fac filmul sa fie unul cu adevarat horror.

Sursa de inspiratie: Filmul lui David Cronenberg se bazeaza pe povestea reala a gemenilor Stewart si Cyril Marcus, ce au fost gasiti morti dupa ce au intrat in sevraj, ambii fiind cunoscuti drept consumatori de droguri.

10. Henry: Portretul unui criminal in serie

 

Aproape o biografie a vietii lui Henry Lee Lucas, criminalul pervers, "iubitor" de animale, copii si cadavre, filmul este bazat pe cele 600 de crime pe care Lucas le-a marturisit in inchisoare.

Multe dintre ele s-au dovedit a fi doar inventii ale lui Lucas, din pacate insa ... nu toate.