Tocmai din acest motiv, realizăm uneori că deși avem o mașină de doar 2-3 ani, o simplă curățare o dată la câteva luni nu mai are același efect și nu mai menține culoarea pe care noi o știam sau că schimbarea unor elemente este tot mai costisitoare.

Noi îți propunem să iei în calcul o serie de elemente pentru a te asigura că te vei bucura de o mașină care arată mereu ”aproape nouă”:

1. Curăță interiorul și exteriorul. Lunar. Sau chiar mai des. Mizeria care se va așeza îți poate afecta mașina și în plus îi va deranja pe toți cei care vor călători cu tine.

2. Schimbă-ți uleiul la fiecare 10.000km. De fiecare dată când faci o schimbare, asigură-te că vei folosi o marcă de încredere; deși poate fi mai scumpă, te vei asigura că nu îți va impacta în vreun fel mașina. De asemenea, lunar, verifică uleiul și nu îl lăsa să fie murdar sau învechit deoarece, pe termen lung, îți poate afecta motorul.

3. Verifică presiunea din cauciucuri și rotește-le la fiecare 10.000km. Astfel te vei asigura că sunt uzate cât mai egal și că le vei folosi la maximum până la schimbare.

4. Asigură-te că îți schimbi plăcuțele de frână de fiecare dată când simți că sunt slăbite sau ai orice fel de probleme cu ele. Dacă nu ești convins de funcționalitatea lor, alocă-ți timp și mergi la un control, astfel vei evita probleme mult mai grave.

5. Schimbă becurile farurilor cât de des ai ocazia. Dacă vreunul ți se va strica și vei fi nevoit să conduci noaptea sau pe un drum lung fără faruri, riști să ai parte de o sesiune de condus foarte obositoare care ți-ar putea cauza.

Evident, că pe lângă toate aceste sfaturi, ține de tine să ai grijă de mașina ta: dacă ești sigur că nu o vei folosi pentru o perioadă este bine să o duci într-un garaj acoperit pentru a o feri de frig sau de accidentări nedorite. Ține cont de perioadele stabilite pentru controalele tehnice și identifică cele mai potrivite ateliere de reparații pentru modelul tău.

Nu uita că grija față de tine și de cei din jurul tău se traduce și prin modul în care arată mașina ta, iar privirile celor din jur vor fi mereu întoarse de un model îngrijit și bine păstrat în ciuda trecerii timpului.