Hotărâre judecătorească fără precedent! O femeie urmează să primească o sumă fabuloasă drept despăgubire de la o companie de asigurări auto, după o partidă de amor într-o mașină.

Femeia din Statele Unite ar urma să primească despăgubiri de 5,2 milioane de dolari de la o companie de asigurări auto, după ce a întreținut relații sexuale neprotejate cu fostul iubit pe bancheta din spate a mașinii bărbatului. Reclamanta susține că a luat o boală cu transmitere sexuală.

A fost infectată cu HPV de fostul iubit în mașina asigurată

Geico, al doilea cel mai mare asigurator auto din Statele Unite, trebuie să îi achite suma de 5,2 milioane de dolari, după ce Curtea de Apel din Missouri a hotărât că femeia s-a infectat cu HPV, după ce a întreţinut relaţii sexuale în maşina fostului iubit, asigurată de compania americană. 

Transmiterea HPV

Conform Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din America, infecţia cu HPV este cea mai răspândită boală cu transmitere sexuală. Virusul HPV are mai multe căi de transmitere, cea mai des întâlnită fiind cea sexuală: prin orice tip de contact cu tegumentele genitale infectate (oral, anal, vaginal), nefiind nevoie de penetrare pentru transmitere.

Despăgubiri în valoare de 5,2 milioane de dolari

Femeia, a cărei identitate este protejată, a expediat în anul 2021 prima notificare către compania de asigurări pentru a solicita despăgubiri spunând că fostul iubit „ a contribuit la infectarea cu HPV prin neglijenţă, neluând măsurile de precauţie adecvate şi i-a ascuns diagnosticul”.   

Ea a demonstrat în instanţă că fostul iubit, care este bolnav şi de cancer, ştia că poate transmite virusul HPV, cu toate acestea, el nu şi-a informat fosta iubită „cauzând direct” infectarea ei.  

Geico, compania de asigurări, a contestat în instanţă hotărârea, însă a pierdut, iar acum trebuie să îi plătească acesteia despăgubiri în valoare de 5,2 milioane de dolari. 

„Dacă te gândeşti la asta ca la o vătămare suferită de o persoană în timp ce se află în maşină, atunci se încadrează în totalitate în ceea ce o companie de asigurări ar trebui să plătească”, a afirmat, pentru metro.co.uk, avocatul Miguel Custodio, din Los Angeles, care este expert în legislaţia privind vătămările corporale. 

Foto Imago