Tehnologia întâlnirilor poate că a avansat de-a lungul anilor, dar, de cele mai multe ori, când vine vorba despre prima întâlnire, sfaturile par scoase dintr-un film cu Jennifer Lopez.

1. Fii deschisă!

Ok, dar cât de deschisă? Evident, dacă scopul tău este să stabileşti o legătură cu o altă fiinţă umană, trebuie să asculţi cuvintele ce îi ies acesteia pe gură.

Acum a fi "deschisă" înseamnă oare să îi dai codul PIN unui necunoscut sau să ieşi cu cineva care nu e genul tău sau să îmbrăţişezi un tip care stă cu hands free-ul în urechi de parcă ar fi scos din "Star Trek"? Propunere de revizuire a sfatului: Încercaţi să nu fiţi răi cu oamenii care vă vorbesc.

2. Este nevoie de timp ca să te simţi atrasă de cineva

Cu siguranţă bărbaţii nu primesc asemenea sfaturi. Ei au dreptul să nu se simtă atraşi de o femeie, în timp ce femeile sunt consiliate de eventuala prietenă căsătorită şi din când în când peţitoare să mai dea o şansă unui căpcăun.

Propunere de revizuire: Dacă nu vă place cum miros, nu vă împerecheaţi cu ei! Maimuţele urmează acest instinct, aşa că de ce nu am face-o şi noi?

3. Nimeni nu e perfectă, mai ales tu

Suntem perfect conştiente de asta, mulţumim că ne-aţi amintit!

4. Nimeni nu te va iubi dacă nu te vei iubi singură

Dacă sfaturile 2 şi 3 nu au fost destul de dureroase pentru orgoliul vostru, acum asta vă va pune capac. Ştiţi cine e personajul care pare că se iubeşte foarte mult pe sine încontinuu? Jack Nicholson.

Astfel, să te iubeşti atât de tare înseamnă decenii de exerciţiu, zero refuzuri amoroase, internări în clinica Betty Ford, răspunsul la chestionarul Proust în Vanity Fair şi o bună gimnastică a sprâncenelor. Sugestie de revizuire: Nu discutaţi!

5. Ieşi în lume

Da, e logic, căci nu poţi găsi pe cineva dacă stai închisă în casă, decât dacă stai închisă în casă şi navighezi pe internet, unde ai putea întâlni pe cineva. Întrebarea este însă unde anume în lume?

6. Încearcă să arăţi bine mereu. Niciodată nu ştii când te întâlneşti cu cineva.

Am înţeles... "în lume" înseamnă la cafenea, la supermarket, oriunde. E cam penibil să te împopoţonezi să te duci la magazinul din colţ de unde îţi cumperi o chiftea. Sugestie: Nu lăsa niciun bărbat să se pună între tine şi sandvişul tău!

7. Poartă roşu

Ador studiile făcute într-o cameră în care 12 tipi se uită la câteva poze. Îmi trebuie ceva mai mult decât să cred pe cuvânt nişte studii publicate în 1997. Sugestie: Poartă haine cu decolteu larg. Tipilor le place să se uite la sâni.

8. Poartă ceva care să fie subiect de conversaţie

Mda, să port oare un colier fosforescent sau insigna care demonstrează că am mâncat o tonă de aripioare picante la fast-food? Acestea ar fi singurele chestii care ar putea stârni o conversaţie decentă. Sugestie: Nu te mai accesoriza şi ieşi odată din casă!

9. Nu fi prea disponibilă!

Dacă joci după regulile astea, ar trebui să refuzi prima ofertă a unui tip de a ieşi cu tine. Dacă eşti tot într-un film cu Jennifer Lopez, ar trebui să îi tragi o palmă pentru că a îndrăznit să te invite.

De asemenea, e destul de ambiţios să gândeşti că dacă îl refuzi pe un tip, spunându-i "Sunt ocupată!", el te va invita şi a doua oară. Sugestie: E ok să ieşi din prima cu un tip care chiar îţi place.

10. Fii tu însăţi!

Este un sfat bun pentru oameni care merg în cercuri aşa-zis normale, dar nu pentru oameni care au o garderobă mai fistichie sau obiceiuri mai puţin obişnuite, care îi fac uneori adorabili. Sugestie: Poartă-te de parcă nu ai juca într-un sitcom.