Fostul tenismen Ilie Năstase a fost amendat şi a rămas fără permis după ce a fost prins de poliţiştii rutieri din Capitală când conducea băut. Ilie Năstase a rămas fără permis pentru 90 de zile, după ce a fost prins din nou la volan sub influența băuturilor alcoolice.

„La data 18 noiembrie a.c., în jurul orei 00.00, polițiștii Brigăzii Rutiere, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit pentru control un autovehicul pe o strada din sectorul 1 din Municipiul București. Polițiștii rutieri au procedat la testarea conducătorului autovehiculului cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de până la 0,40 mg/l alcool pur in aerul expirat.

Persoana în cauză a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 1305 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile", potrivit comunicatului ofical al Poliției.

Ilie Năstase, prima reacție după ce polițiștii i-au luat carnetul pentru alcool

Fostul sportiv s-a arătat foarte nervos de cele întâmplate și a declarat că a băut doar două beri.

„M-a oprit Poliția. Băusem două beri, dar în România nu ai voie nici o bere. Și mi-au dat o amendă (…) Plec din România. Nu mai vreau să stau în țara asta. Mulțumesc frumos”, a afirmat Ilie Năstase pentru Libertatea.ro.

Năstase nu e la prima abatere

Aceasta nu este prima dată când Ilie Năstase a fost găsit la volan în timp ce se afla sub influenţa alcoolului.

În mai 2018, Ilie Năstase a ajuns la Poliţie după un scandal cu poliţiştii, care i-au deschis dosar penal pentru că a condus sub influenţa alcoolului. După numai câteva ore, Năstase a fost din nou oprit de poliţişti în trafic, conducând un scuter, deşi avea permisul suspendat.

În iulie 2019, Năstase a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti la nouă luni şi zece zile de închisoare cu amânare pentru refuzul de a-i fi recoltate probe biologice şi conducerea unui vehicul având acest drept suspendat. 

Foto Facebook