Începe o nouă ediție a celei mai fierbinți competiții din sectorul reparațiilor auto din România: MECANICUL ANULUI 2024! Marele premiu este o mașină Hyundai New i10, la care se adaugă premii în bani și alte surprize. Preselecțiile au loc la nivel național, iar înscrierile s-au deschis oficial pe www.mecaniculanului.ro (până pe 3 noiembrie). Din 2010 încoace, mai mult de 18.000 de pasionați de mașini au răspuns provocării, trecând prin numeroase probe solicitante, care le-au pus la încercare cunoștințele. 

Meseriașii fac spectacol. Concursul Mecanicul Anului are 4 secțiuni: MECANICĂ, DIAGNOZĂ, VOPSITORIE sau VULCANIZARE. Ultimii doi rămași în cursă la DIAGNOZĂ (dintre mii de înscriși) se duelează într-o finală live tensionată: două mașini identice, aceeași defecțiune, 30 de minute la dispoziție. Cine pornește primul motorul pleacă acasă cu mașina reparată, un Hyundai New i10. Câștigătorii secțiunilor MECANICĂ AUTO și VOPSITORIE primesc cecuri de 2000 EUR, iar cel al secțiunii VULCANIZARE, 1000 EUR. Finala are loc pe 23 noiembrie în București. Competiția e deschisă și amatorilor, cu condiția să aibă minim 18 ani.

Locul unde se nasc campionii. Stelian Bompa, marele câștigător al ediției 2023: ”Simt că a fost un punct foarte important în cariera mea, îl văd ca pe-o recunoaștere a întregii munci pe care o fac zi de zi, de peste 20 de ani încoace. Când am câștigat, am simțit un val de susținere imens din partea tuturor: familia, prietenii, colegii de serviciu s-au bucurat foarte mult pentru mine! Îi sfătuiesc pe cei ce vor să participe la concurs să se țină în permanență la curent cu tot ceea ce e nou în domeniul lor de expertiză, să se familiarizeze cu formatul concursului urmărind edițiile anterioare, și să nu se lase descurajați dacă nu reușesc să câștige din prima!”

Gabriel Zane, organizator, Auto Total: “ Din 2010 încoace, de când organizăm acest concurs, am văzut de toate pe scenă: oameni cu experiență, tineri pasionați, am văzut lacrimi de fericire și emoții autentice. Am văzut cum s-a transmis meseria din bunic în tată și fiu. Concluzia este una singură: România are meseriași cu care putem să ne mândrim”

Cum se desfășoară concursul? Până pe 3 noiembrie inclusiv, aspiranții la marele titlu pot accesa site-ul oficial al competiției, www.mecaniculanului.ro, unde se pot înscrie la una din secțiunile MECANICĂ, DIAGNOZĂ, VOPSITORIE sau VULCANIZARE. Au de trecut un test online preliminar, unde vor trebui să răspundă corect la un chestionar de maxim 45 de întrebări în maxim 60 de minute. Primii calificați, în ordinea punctajului, trec mai departe. După această etapă, vor fi cu un pas mai aproape de mult-râvnitele premii câte 50 semifinaliști la categoriile DIAGNOZĂ și MECANICĂ, 5 la VOPSITORIE ȘI 2 la VULCANIZARE. Etapa finală a competiției se va defășura la București, pe 23 noiembrie, la Club Face, sub forma unui spectacol live. La DIAGNOZĂ, cei mai buni 10 participanți trec printr-o probă de tipul „Știi și Câștigi” (proba pupitrelor), unde cel ce are cel mai rapid răspuns corect merge mai departe. Ultimii doi rămași în cursă își testează limitele într-o întrecere tensionată: 2 mașini identice pe scenă, cu aceeași defecțiune, pe care trebuie s-o repare în 30 de minute! La MECANICĂ AUTO, cei doi finaliști au de executat, succesiv, o operațiune mecanică pe un motor, în maxim 20 de minute. Regulamentul integral este disponibil pe site.

Eveniment susținut de Bosch, Mann-Filter, Castrol, Total Energies, Brake Technology, Varta, Hengst, Meyle, Zimmermann, NGK, NTK.