In urma cu 3 saptamani, un clip a starnit indignarea tuturor. Doi copii se plimbau linistiti intr-un Ferrari F430, intr-un cartier din Sobha, India, pe un drum public. Clipul ireal care ii arata clar pe “soferul” de 9 ani si fratele sau, de 5 ani, a fost filmat, culmea, de mama lor. Din pacate pentru familia inconstienta, aceleasi imagini l-au bagat pe tatal copiilor in inchisoare. Autoritatile indiene l-au acuzat pe parintele inconstient ca l-a incurajat pe minor sa conduca o masina, fara a detine permis. Omul de afaceri, Mohammed Nisham, risca acum ani buni de inchisoare.

Parintii n-au niciun regret: “Era ziua baiatului meu si s-a rugat de noi luni intregi sa-l lasam sa conduca Ferrari-ul. I-am dat voie. E foarte atent si am incredere in el. Sunt mandra de el”, le-a declarat autoritatilor mama copilului, cea care l-a si filmat. 

Copil Ferrari India

Culmea, tot mama baiatului e cea suparata. “Toate problemele au aparut doar pentru ca baiatul meu a condus un Ferrari! Lumea e invidioasa. Copilul meu e talentat, ii place sa conduca si o face bine. Noi doar incercam sa ii cultivam acest talent”, a adaugat mama indignata. Mai mult, aceasta le-a spus politistilor indieni ca baiatul ei a mai condus si alte supermasini, intre care un Lamborghini si un Bentley si asta chiar de la varsta de 5 ani.

Ce crezi ca s-ar fi intamplat cu cei doi parinti inconstienti daca imaginile de mai sus ar fi fost filmate in Romania? Ar fi fost pusi sub acuzare sau ar fi invocat faptul ca filmarea nu a fost realizata cu “mijloace tehnice certificate sau mijloace tehnice omologate şi verificate metrologic” (Art. 109 din OUG nr. 195/2002 republicata)?