Anul asta se anunta o batalie pe viata si pe moarte la Salonul Auto de la Frankfurt. Premierele anuntate pentru septembrie nu vor tinde la rangul de supermasini, precum au facut-o P1, LaFerrari sau Veneno, dar asta nu inseamna ca nu vor atrage la fel de mult interes. Daca BMW pregateste nu mai putin de 10 premiere mondiale, intre care si EV-ul i3 sau hibridul plug-in i8, Infiniti are un obiectiv mult mai “diabolic”: sa fure clientii de BMW Seria 1 si Audi A3.

Infiniti LE Concept

Pentru asta, divizia de lux a Nissan a pregatit conceptul Q30. Deocamdata, Infiniti a publicat o singura imagine teaser, care arata intr-un mare fel. Infiniti Q30 de distanteaza de linia trasata in 2012 de conceptul LE si urmeaza in design mult mai agresiv. E apropiat mai degraba de trilogia de concepte Essence - Emerg-e si Etherea si urmeaza filozofia introdusa odata cu conceptul Q50, in ianuarie, la Salonul Auto de la Detroit.

Infiniti Etherea

Performantele ar trebui sa se ridice la inaltimea designului, de vreme ce aceasta va fi prima masina premium dezvoltata de noul director de performanta, triplul campion mondial in Formula 1, Sebastian Vettel. “Conceptul Q30 este zvelt, agil si seducator. Exact ca o felina. Atunci cand vezi, de exemplu, un ghepard in actiune, nu poti sa nu remarci acea forma mladioasa, musculatura si miscarile zvelte. Exact forma aceasta vrem sa incercam sa o reproducem la conceptul Q30”, spune Alfonso Albaisa, designerul-sef de la Infiniti.

Infiniti Etherea

Crossover-ul premium Q30 va ocupa nisa dintre Audi A3 si Q3, spune vicepresedintele Infiniti, Andy Palmer, care a demontat anterior orice asemanare cu viitorul Nissan Qashqai. Tinta principala a lui Q30 va fi insa clientela atrasa de BMW Seria 1. Cum va arata in realitate conceptul propus de Infiniti, ramane sa vedem la debutul oficial de la Frankfurt, pe 10 septembrie.