După 5 ani de așteptare, un nou bolid a intrat în colecția de mașini a lui Ion Țiriac. Fostul tenismen în vârstă de 84 de ani a primit înainte de Crăciun o mașină extrem de rară, care costă nu mai puțin de 2,7 milioane de euro.

Ultra-exclusivul Mercedes-AMG Project One

Țiriac și-a achiziționat hypercar-ul Mercedes-AMG Project One. Fostul mare jucător de tenis a comandat mașina în urmă cu cinci ani, dar abia acum i-a fost livrată.

”Este un prim pas. Se pot face şi altele. Coincide cu descărcarea lui Project One. Acea maşină pe care de cinci ani de zile o aştept, a ajuns astă-noapte (n.r vineri noapte), acel Mercedes de curse, Project One.

Nu întrebaţi cât costă pentru că este obscen, dar îl avem şi este în colecţie. Îl vom desface împreuna imediat după Anul Nou”, a declarat Ion Țiriac, conform iamsport.

Mercedes AMG Project One, model produs în doar 275 de exemplare, costă 2.7 milioane de euro.Hybridul de peste 1000 de cai putere, care poate ajunge la viteze de 350 km/h este o maşină sport produsă de Mercedes AMG, inspirată de monoposturile aceluiaşi producător, din Formula 1.

Miliardarul Ion Țiriac are o relație lungă cu Mercedes și e mare pasionat de mașini. Muzeul afaceristului atrage mii de oameni și e plin de mașini legendare.

Ion Țiriac (84 de ani) are o colecție impresionantă de mașini, cu aproximativ 400 de modele. Peste jumătate dintre automobile sunt de epocă, iar restul maşini fabricate în ediţii limitate.

Cea mai scumpă mașină din colecție lui Ion Țiriac

Afaceristul nu ştie care este cea mai scumpă maşină din colecţia sa, dar a menţionat că pentru Rolls Royce Phantom 4, care a câştigat premiul cel mare al celebrului concurs de maşini de epocă Pebble Beach, a primit o ofertă de 12 milioane de euro.

Foto FACEBOOK