Un break „atletic” de 550 de cai putere care sa mai poarte si semnatura pretentioasa a producatorului britanic pare reteta perfecta pentru orice cap de familie care vrea totul.

Daca ne-am limita doar la ce am spus mai devreme tot ar fi suficient. Jaguar vrea sa le ofere celor care au banii potriviti o masina care sa raspunda tuturor pretentiilor. Spatiu, sportivitate, putere, aspect extraordinar si bineinteles garantia unui brand care s-a pozitionat mereu „deasupra liniei”.

Barbatii care pleaca in concediu cu cei doi copii si nevasta, dar care vor inca sa intoarca capete pe strada, vor alege noul Jaguar XFR-S Sportbrake.

Despre performanta, britanicii se lauda cu 4,6 secunde la „suta de km”, cu un motor de 5 litiri V8. Timp care chiar cu toata lauda de mai devreme se pozitioneaza SUB competitorii din clasa. Mercedes E63 AMG, de exemplu, este mai rapid cu aproape 7 secunde. Totusi, majoritatea celor care au vazut Jaguarul la Salonul Auto de Geneva au considerat lucrul acesta un amanunt neglijabil.

Jantele de 20 au fost construite special de italienii de la Pirelii, care la final au echipat-o si cu gume din clasa premium. Sistemul electronic de control al tractiunii a fost si el adaptat de la varianta sedan special pentru forma actuala.

Pretul pentru toate cele de pana acum este cu adevarat pe masura. Cu toate optiunile posibile, Jaguarul XFR-S Sportbrake ajunge la aproximativ 90.000 de lire.

Jaguar's 500 HP - 1