Credeai ca un Jaguar XJ poate fi folosit doar pe post de limuzina? Britanicii au alte idei. Jaguar isi va extinde gama de performanta R cu un nou model. Jaguar XJR va fi cel mai performant model creat de britanici si va fi pozitionat deasupra lui XJ Supersport.

Jaguar XJR

XJR va avea un motor V8 de 5 litri care dezvolta 542 de cai putere, cu 32 mai mult decat Supersport-ul. Sasiul va fi construit special pentru aceasta versiune, care va primi si cateva imbunatatiri aerodinamice. Constructorul britanic promite ca XJR va avea un comportament dinamic excelent. Desi n-au confirmat datele de performanta, ne asteptam insa la o acceleratie 0-100 km/h in aproape 5 secunde.

Jaguar XJR

CITESTE SI: Britanicii au o noua marca de lux!

Jaguar s-a zgarcit cu detaliile. Au publicat un singur teaser din care nu putem extrage prea multe. Putem vedea insa grila schimbata cu o noua sigla, praguri mai joase, un nou spoiler fata si ornamente cromate care contrasteaza cu vopseaua gri metalizat a masinii. Si jantele din aliaj cu 5 spite sunt noi. Britanicii au promis ca vom afla mai multe la Salonul Auto de la New York. Pretul s-ar putea situa undeva in jurul a 100.000 de euro. Noul XJR va fi expus alaturi de ceilalti membri ai familiei Jaguar: F-Type, XF si noul sedan XJ.