Atelierul englezesc de chitare Harrison sarbatoreste 104 ani de Alfa Romeo cu o piesa de arta functionala 100%. Chitara electrica arata ca un model racing Alfa de pe care nu putea sa lipseasca rosul si sigla italienilor. Cutia de rezonanta din lemn de plop este “decapotata”, ca sa fie cat mai usoara chitara.

Alfa Romeo, chitara

Deasupra, corpul chitarei (tot zona cutiei de rezonanta) este acoperit cu un strat de artar. Spatele este din carbon. Toate sunt materiale pe care Alfa Romeo le foloseste in compozitia unor modele. Creatorul englez s-a documentat bine inainte sa construiasca instrumentul. Grila de pe cutia de rezonanta este din aluminiu, la fel ca diverse componente din mecanismul de acordare.

Alfa Romeo, chitara

Griful este dintr-un aliaj lemn-carbon, iar tastele sunt din ebonita. Este un mix foarte rezistent la presiune. Trifoiul cu patru 4 foi, al doilea semn distinctiv Alfa mai ales in ultima perioada de cand cu moda “Eco”, este din malachit (piatra verde), pe tasta “3”.

Alfa Romeo, chitara

Pe spate este prinsa in suruburi speciale o placuta cu seria limitata de chitare Alfa Romeo by Harrison Custom Guitar Works.

Alfa Romeo, chitara

Numai 11 bucati vor fi lucrate de mana cap-coada si vandute la comanda speciala. Livrarea se face la 8 luni de la platirea unui avans. Chitara costa 7.000$.

Alfa Romeo, chitara