Politehnica scoate adevarati artisti. Nu cea din Romania. E vorba de Scoala Politehnica de Design din Milano (SPD), care, alaturi de IED, dau cei mai multi designeri geniali pe metru patrat din lume. Un iranian si-a facut proiectul de master aici cu un concept din viitor, Lamborghini Ganador.

Lamborghini Ganador Concept - 4

Iranianul a ales bine numele. Ganador (castigator) e un concept super sport care respecta la milimetru linia de design Lamborghini, dar o aduce la o simplificare dezarmanta. Si totusi, simplu poate insemna si elegant. Proiectul a fost facut in colaborare cu cei de la Lamborghini.

Lamborghini Ganador Concept - 2

Ganador uneste toate elementele de design Lamborghini intr-un concept care emana lux si sportivitate in acelasi timp. Un Lamborghini trebuie sa fie insa agresiv si lipsit de orice compromis, iar Mohammad Yekta reuseste sa redea spiritul de competitie printr-o linie salbatica, ce aduce putin cu legendarul Countach. Chiar si stopurile, ascunse adanc in spate, dau ideea unei bestii salbatice captive in cusca. Totusi, nu regasim aici nimic din ferocitatea unui Veneno, recent prezentat la Geneva.

Lamborghini Ganador Concept - 3

Lamborghini Ganador Concept - 6

Exteriorul se distinge prin culorile contrastante care il rup in doua. Partea superioara neagra e plina de agresivitate si se reflecta in jumatatea inferioara, de culoare aramie. Cele doua portiuni sunt separate de o linie care strabate toata masina si imprima sentimentul de putere. Ganador e ca un luptator separatist. Partea superioara transparenta cu muchii cristalizate ascutit, abia asteapta sa isi ia zborul de deasupra sasiului musculos si robust. Intr-un fel, seamana cu un culturist imbracat intr-un smoching prea stramt, care lasa la vedere constitutia atletica.

Lamborghini Ganador Concept - 1

Lamborghini Ganador Concept - 9

Lamborghini Ganador Concept - 12

Lamborghini Ganador Concept - 11

Lamborghini Ganador Concept - 10