După trei teste negative pentru coronavirus, Lewis Hamilton a primit vestea că cel de-al patrulea a ieșit pozitiv. Pilotul de Formula 1 de dezvăluit că s-a îmbolnăvit de Covid-19 și s-a izolat de restul echipei pentru a urma tratamentul de specialitate.

Într-o postare pe Instagram, Hamilton și-a exprimat tristețea pentru vestea care i-au dat-o medicii.

Bună, tuturor. Sunt devastat că nu voi putea concura în acest weekend. De când am început acest sezon, în iunie, echipa mea și cu mine am luat toate măsurile de precauție posibile din regulament, pentru a putea fi în siguranță. Din păcate, deși am avut trei rezultate negative în ultima săptămână, m-am trezit ieri dimineață cu simptome ușoare și am cerut un alt test, care s-a întors pozitiv”, a dezvăluit pilotul, care a intrat în izolare pentru următoarele 10 zile.

Pilotul se declară, totuși, norocos că are simptome ușoare de boală și le recomandă tuturor să se protejeze pentru a nu ajunge la spital.

Acest lucru înseamnă că Lewis Hamilton nu va putea concura în Marele Premiu al Bahrainului, din 5-6 decembrie 2020. La Sakhir e programată a doua cursă din acest sezon în țara din Orientul Mijlociu. Evenimentul marchează încetarea unui record incredibil înregistrat de Lewis Hamilton: prima cursă de F1 la care nu poate lua startul, de la debutul în acest sport și până azi.

Pilotul britanic a debutat în Formula 1 în 2007, odată cu Marele Premiu al Australiei. De atunci și până în prezent a luat startul în 265 de curse, cel mai mare număr de starturi consecutive. Pe locul 2 este Nico Rosberg (206 starturi consecutive), iar pe locul 3 este Riccardo Patrese (187 de starturi consecutive).

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO: Sărbătorim Ziua Națională a României, pe TikTok!