Culorile mașinilor reflectă adesea personalitatea proprietarului. Cumpărătorii conservatori sunt mai predispuși să aleagă vehicule monocromatice, în timp ce șoferii mai extrovertiți le preferă pe cele ale căror culori sunt mai vii.

Culoarea mașinii influențează riscul de accident

Culoarea vehiculului are un impact și asupra probabilității implicării în accidente rutiere. Experții auto carVertical au efectuat cercetări pentru a găsi cele mai populare culori auto și impactul acestora asupra siguranței la volan. S-a dovedit că mașinile roșii sunt mai susceptibile de a suferi un accident.

Ce culori de mașini sunt cele mai sigure de condus?

Potrivit cercetării carVertical, culoarea vehiculului are un impact asupra probabilității de a suferi un accident. 60% dintre mașinile de culoare roșie verificate pe platformă au fost implicate în accidente, ceea ce o face să fie cea mai periculoasă culoare de condus.

Maroul (59%) și negrul (57%) sunt, de asemenea, culori de mașini care ajung să fie implicate în accidente mai mult decât altele, urmate de galben (55%), albastru (54%), alb (50%) și gri (50%). Deși diferențele dintre mașinile second-hand nu sunt semnificative, cercetarea sugerează că vehiculele de anumite culori sunt mai puțin predispuse la accidente.

„Nu este o surpriză faptul că mașinile roșii sunt mai susceptibile de a fi implicate în accidente. Mașinile sport sunt, de obicei, vopsite în roșu, iar pasionații de viteză se orientează mai degrabă către mașini roșii decât șoferii conservatori. Acest lucru este suficient pentru a presupune de ce mașinile roșii se află în fruntea acestei liste particulare”, explică experții auto. 

Foto Imago