Pe lângă performanța pe carosabil, trebuie să iei în calcul și siguranța la volan. De aceea, deciziile trebuie luate în cel mai scurt timp. Iată câteva sfaturi utile care te vor ajuta să sporești randamentul automobilului.

Motorul are nevoie de mai multă putere

Dacă mașina ta nu mai dă același randament, poate că motorul tău are nevoie de mai multă putere. Drept urmare, poți lua în considerare opțiunea de chip tuning, o metodă des utilizată pentru a obține mai mulți cai putere. Mai precis, această operațiune implică resoftarea modulului de comandă ECU. Totuși, nu uita să apelezi la mecanici auto care au anumite certificări și sunt specialiști în domeniu, pentru a te asigura că tot procesul decurge corespunzător, iar mașina ta nu va avea de suferit.

Uzura își spune cuvântul

După zeci de mii de kilometri parcurși, se instalează uzura, pot apărea anumite defecțiuni, iar din cauza asta mașina nu mai dă același randament, deci performanța automobilului scade. De aceea, poate că e timpul să faci anumite schimbări de care vehiculul tău are atâta nevoie. De la o simplă bujie, până la piese importante, poți să cauți ce ai nevoie pe un site auto specializat, indiferent de problemele pe care le întâmpini. În prealabil, poți merge la un service auto, ca mașina ta să fie atent verificată de mecanici calificați. În plus, gândește-te și la siguranța ta și a celor care te însoțesc. Dacă o anumită componentă nu funcționează la capacitate maximă sau este avariată, îți poți pune viața în pericol. De aceea, schimbarea pieselor este soluția ideală la care să apelezi.

Schimbarea filtrelor de aer

Dacă observi că ai parte de un consum de combustibil mai mare decât de obicei, că performanța mașinii scade, ori dacă motorul dă rateuri, atunci probabil că mașina vrea să îți transmită ceva, adică să schimbi filtrele de aer. De ce este important să faci acest lucru? Pentru că e posibil ca filtrele să fie înfundate din cauza prafului și a mizeriei acumulate, iar acest lucru afectează performanța motorului, implicit a automobilului. Ca să te asiguri că motorul tau nu va fi avariat iremediabil, mergi la un service specializat, ca să te asiguri că toate componentele funcționează așa cum trebuie. 

Folosește un carburant premium

Dacă îți dorești ca mașina să aibă parte de o durată lungă de viață, atunci alimentează cu un carburant premium, care îți va proteja motorul. În primul rând, un combustibil de calitate superioară asigură un consum în limitele normale, iar performanța pe șosea a autoturismului tău se va spori. Pe de altă parte, un astfel de carburant facilitează curățarea motorului într-un mod eficient și asigură protecție pe o perioadă lungă. De asemenea, ajută la îndepărtarea depunerilor, indiferent dacă motorul este diesel sau pe benzină, iar sistemul de injecție este și acesta protejat.

Un ulei de calitate

O altă metodă de a crește randamentul mașinii este folosirea unui ulei de calitate, pe care nu vei fi nevoit să îl înlocuiești des, va rezista la uzură și îți va proteja motorul. Iar ca să alegi uleiul potrivit pentru modelul tău de automobil, consultă cartea tehnică, unde vei găsi informațiile necesare, ca să știi cu exactitate când trebuie să îl schimbi. Totuși, în anumite cazuri, mașina s-ar putea să îți indice anumite semne cu ajutorul cărora să îți dai seama că trebuie să schimbi uleiul. De exemplu, zgomote ciudate scoase de motor, o vâscozitate redusă sau un nivel scăzut, după verificarea jojei. 

Sursă foto: unsplash.com