Sezonul 2021 din Formula 1 a fost unul fantastic, care i-a adus în ultima cursă la egalitate de puncte pe Max Verstappen și Lewis Hamilton.

Presiunea a fost foarte mare pe cei doi piloți, Max Verstappen a pornit din pole-position în cursă, însă a fost depășit la start de Lewis Hamilton, care a condus cursa și se îndrepta spre un nou titlu mondial. Cel de-al optulea! Și astfel ar fi devenit pilotul cu cele mai multe titluri câștigate în carieră, cu unul mai mult decât Michael Schumacher.

Doar că planurile au fost dat peste cap cu doar câteva tururi înainte de final, atunci când Nicholas Latifi a lovit un parapet, mașina lui a rămas distrusă pe pistă și a fost nevoie să intre safety car-ul. Acesta a fost și norocul lui Max Verstappen, care după ce mașina de siguranță a ieșit de pe pistă, a reușit să treacă de Lewis Hamilton chiar în ultimul tur al ultimei etape din sezonul 2021 de Formula 1.

Astfel, Max Verstappen a devenit primul olandez care câștigă titlul mondial în Formula 1, încununând cu lauri un sezon de excepție pentru el. După cursă, el a postat pe Instagram un set de imagini care au adunat în doar o oră 1 milion de like-uri din parte internauților.

„Campion mondial! E incredibil. Am început cursele în urmă cu mulți ani, alături de tatăl meu. Amândoi am visat că voi ajunge campion mondial și iată-mă. Le mulțumesc tuturor celor de la Red Bull și de la Honda pentru că mi-au oferit o mașină incredibilă, care m-a adus astăzi aici. Ați fost minunați încă o dată. Sergio Perez, ai fost un animal pe pistă azi. Le mulțumesc prietenilor mei și familiei mele că m-au susținut în toți acești ani. Nu aș fi reușit fără ei. Acum o să mă bucur de acest moment. Armata Portocalie, voi ați fost incredibili încă o dată. Sper că savurați această reușită așa cum o fac și eu”, a scris Max Verstappen în dreptul imaginilor.

foto: Profimedia Images