Cel puțin o persoană a murit și alte 39 au fost rănite și transportate la spital în urma accidentului uriaș de pe autostrada M1 din Ungaria ce a avut loc sâmbătă după-amiază.

Cinci camioane şi 37 de autoturisme s-au ciocnit pe tronsonul kilometrului 26 al autostrăzii M1, pe sensul de ieşire din Budapesta. Coliziunea în lanţ, în care au fost implicate 42 de vehicule, a avut loc în zona localităţii Mány, din centrul Ungariei, potrivit hirado.hu.

Accidentul a fost cauzat de o furtună de praf care a redus vizibilitatea la aproape zero. Dintre cele 42 de vehicule, 19 autoturisme, o furgonetă şi cabina şoferului unui camion au fost complet cuprinse de flăcări.

Potrivit informaţiilor făcute publice de Poliţia din Ungaria, în timpul îndepărtării autovehiculelor avariate în accidentul de pe M1, a fost găsit trupul neînsufleţit al unei persoane. Trupul victimei a fost găsit sub rămăşiţele unei maşini care a ars complet.

Trei români, implicaţi în accident. Unul este grav rănit

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţa că din primele informaţii obţinute în urma accidentului produs în Ungaria reieşea că au fost implicaţi şi trei cetăţeni români, dintre care unul a fost grav rănit.

Accident uriaş pe o autostradă din Ungaria, din cauza unei furtuni de praf

Accidentul de pe M1 a fost surprins cu o cameră video de la bordul unui camion care circula pe prima bandă a autostrăzii. Pe imagini se vede cum vizibilitatea scade brusc din cauza furtunii de nisip, iar vehiculele se lovesc violent unele de celelalte. În imaginile video se poate vedea că autovehiculul din care s-a filmat avea o viteză de 90 de km/oră în momentul în care a intrat în această coliziune.

Un record de vânt a fost înregistrat în Budapesta: 117 km/h, aproape cât un uragan

Budapesta a înregistrat sâmbătă un record în ceea ce priveşte puterea vântului, care a atins la rafală, pe Dealul Janos, viteza de 117 km/h. Pe scara Saffir-Simpson a uraganelor, la o viteză a vântului de 119 km/h se poate vorbi despre un uragan de categoria 1, prin urmare recordul de sâmbătă de la Budapesta a fost foarte aproape de această forţă.

Captură video