alături de construcţii precum Chand Baori din India, Choquequirao din Peru şi Stari Most din Bosnia şi Herţegovina, informează huffingtonpost.com.

Stari Most,Bosnia and Herzegovina

"Palatul Parlamentului din Bucureşti este o clădire uimitoare. Construită de fostul dictator comunist Nicolae Ceauşescu, Casa Poporului ocupă locul al doilea în topul celor mai mari clădiri din lume, după clădirea Pentagonului din Statele Unite ale Americii. Are în jur de 3.000 de camere, dar mare parte a clădirii este nefolosită sau neterminată. (...). Construită în stilul neoclasic dintr-un milion de metri cubi de marmură, ar putea fi, totodată, cea mai grea clădire din lume" , se arată pe huffingtonpost.com.

Casa Poporului

De asemenea, lista întocmită de site-ul de arhitectură archdaily.com cuprinde construcţii precum Chand Baori (India), Templul Airavatesvara (India), Fortăreaţa Kumbhalgarh (India), Taj of the Deccan (India), Stari Most (Bosnia şi Herţegovina) şi Choquequirao (Peru).

Taj of the Deccan, India

În 1980, Anca Petrescu a fost desemnată să proiecteze Casa Poporului, în prezent Palatul Parlamentului. Acesta a murit, pe 30 octombrie, la vârsta de 64 de ani.