Noua Skoda Superb foloseste tehnologia MQB a grupului Volkswagen, iar modelul de varf al gamei obtine un numar mare de puncte gratie numeroaselor sisteme de asistenta pentru siguranta.

In cazul unei coliziuni, sisteme de retinere de ultima ora, cu pana la 9 airbag-uri, o caroserie mai rigida si zone de deformare optimizate tintit ofera cea mai buna protectie posibila a ocupantilor.

Exista si un sasiu absolut nou, care garanteaza stabilitate, confort si agilitate, precizeaza producatorul.

Noua Skoda Superb dispune de numeroase noi sisteme de asistenta si impresioneaza cu un nivel de siguranta care nu a mai fost vazut pana acum ca dotare standard in acest segment.
Tehnologia ajuta soferul in cele mai diferite situatii din trafic, de la pastrarea distantei sigure, la mentinerea benzii de rulare si franarea de urgenta in cazul unei coliziuni iminente.
Este echipata in dotarea standard cu sistemul de control electronic al stabilitatii, inclusiv Sistemul de franare pentru prevenirea coliziunilor multiple (Multi-Collision Brake).
In cele mai multe tari din UE, in echiparea standard sunt incluse dotarile Front Assist (monitorizarea traficului din fata) cu sistemul de franare de urgenta City, sistemul electronic de monitorizare a presiunii din pneuri si XDS+, o functie extinsa a diferentialului blocabil electronic.

Superb este primul model din gama marcii disponibil cu Blind Spot Detect (monitorizarea unghiului mort), Rear Traffic Alert (alerta la traficul din spate), Traffic Jam Assist (asistent in blocajele din trafic) si Emergency Assist (asistent urgenta).
Celelalte sisteme optionale de siguranta includ Adaptive Cruise Control (control automat distanta), Crew Protect Assist (asistent protectie ocupanti), Lane Assist (asistent mentinere banda de rulare), Speedlimiter (limitator de viteza), Driver Alert (detector de oboseala) si Travel Assist (identificare indicatoare de circulatie).

Aditional, sistemele inovatoare de iluminare ale noii Skoda Superb asigura un plus considerabil de siguranta. Superb este primul model al marcii care ofera functia de mascare a luminilor de drum (Smart Light Assist).

Euro NCAP este un consortiu independent al ministerelor pentru trafic, cluburilor auto, asiguratorilor si grupurilor de consumatori din Europa. Organizatia efectueaza teste de impact cu modele auto noi si evalueaza nivelul de siguranta al acestora.
Skoda face parte din 1991 din grupul Volkswagen