Mai mult, poate fi de-a dreptul iritant să auzi, la fiecare frână sau la fiecare curbă, obiecte ce se deplasează prin portbagaj. Cum poți recâștiga spațiul din portbagaj și cum îl poți organiza astfel încât să fie util? Descoperă mai jos care sunt cele trei metode prin care poți folosi la maximum spațiul din portbagaj.
1. Folosirea cutiei pentru portbagaj
Pe piață se găsesc zeci de modele de cutii pentru portbagaj, de diferite dimensiuni și compartimentări, fiind imposibil să nu găsești varianta potrivită mașinii tale. Pliabile sau fixe, cu capac sau fără, din diverse materiale, rămân una dintre soluțiile cele mai folosite pentru organizarea portbagajului. În plus, dacă vei combina cutia cu orice variantă de tăvițe pentru portbagaj la un preț avantajos, vei avea o mașină care, pe lângă faptul că e organizată, este și îngrijită și curată.
O altă variantă ce salvează și mai mult spațiul este suportul de tip „buzunare pentru portbagaj”. Acesta se prinde de tetierele scaunelor și în buzunarele speciale se pot depozita toate lucrurile indispensabile din portbagaj. Podeaua portbagajului rămâne liberă pentru a putea pune obiecte mai mari, precum pungi de cumpărături sau valize. Se salvează astfel aproape 100% din spațiul portbagajului.
2. Montarea plasei
Plasa pentru portbagaj este o metodă extrem de convenabilă din punct de vedere al spațiului. În funcție de tipul de plasă folosit, poți împărți portbagajul în două, fixând obiectele transportate. Un mare avantaj este faptul că ocupă foarte puțin spațiu atunci când nu este utilizată. În magazinele de profil și nu numai, găsești modele de plase universale sau create special pentru modelul tău de mașină.
3. Folosirea suportului de cumpărături pentru portbagaj
Acesta este fabricat astfel încât să se prindă atât într-un portbagaj cu mochetă, cât și în unul care are cauciuc. Disponibil în mai multe dimensiuni, suportul de cumpărături este ușor de folosit. Se montează în funcție de locul și tipul obiectelor transportate în portbagaj: pungi de cumpărături, sticle, flori, borcane etc. Se pune pe poziție și se apasă pe el astfel încât să se fixeze de partea de jos a portbagajului. Ca urmare, datorită ariciului de pe el, suportul se lipește de mochetă. În cazul în care portbagajul este cauciucat, se va opta pentru varianta suportului ce are niște cleme care, tot prin apăsare, îl fixează de portbagaj.
Menține ordinea
Alocă puțin timp curățeniei de sezon. Asta înseamnă ca după fiecare anotimp sau după fiecare concediu să eliberezi portbagajul de obiectele inutile. Astfel, dacă s-a terminat vara, este un moment bun să scoți din portbagaj mingea de volei, de exemplu și să o înlocuiești cu umbrela de ploaie.
Improvizează!
Nu trebuie să îți fie frică să te joci cu imaginația. Dacă ai următoarele obiecte prin casă și vrei să le găsești o întrebuințare practică, iată ce poți face cu ele pentru a-ți organiza lucrurile din mașină:
- Agață carabiniere. De ele poți prinde pungile de cumpărături. Astfel nu se vor împrăștia cumpărăturile prin tot portbagajul.
- Împarte spațiul portbagajului cu o „etajeră” din plăci creată de tine pentru dimensiunea portbagajului. Un astfel de raft ar ajuta să organizezi obiectele astfel încât niciunul dintre ele să nu fie zdrobit de altele. În plus, atunci când nu este folosit, se poate plia și depozita.
- Buzunarele se pot prinde de scaunele din spate. În ele poți depozita o mulțime de obiecte, de la trusa de prim ajutor până la racleta pentru geamuri și spray-ul împotriva înghețului.
Un lucru este cert: cu cât sunt mai bine organizate obiectele în portbagaj, cu atât încap mai multe. Folosește la maximum tot spațiul din portbagaj cu ajutorul organizatoarelor, salvând totodată timp prețios. Dacă fiecare își are locul și dacă ai acces ușor și imediat la ele, nu vei mai pierde vremea căutând obiectul de care ai nevoie.
Credit foto: Eddy Billard/Unsplash