În ultimii ani, industria auto second hand a cunoscut o popularitate uriașă datorită prețurilor mici și a faptului că la astfel de centre se pot găsi foarte ușor piese originale. De la elemente de caroserie sau accesorii obișnuite de interior până la piese pentru motor ori consumabile, proprietarii de autovehicule achiziționează orice au nevoie pentru mașinile lor. Calitatea precară a infrastructurii și faptul că majoritatea autoturismelor existente în trafic au deja mulți kilometri la bord fac ca defecțiunile să apară foarte des, iar piesele auto mai ieftine să fie cea mai bună variantă de remediere. Descoperă mai departe câteva dintre beneficiile cumpărăturilor de la dezmembrări.

Economie de bani

 

Probabil cel mai mare avantaj pe care îl oferă achiziționarea pieselor la mâna a doua este faptul că permit o economie substanțială, în anumite cazuri chiar și de peste 50%. În funcție de elementele căutate, costurile pentru acestea pot reprezenta un sfert din prețul celor noi, ceea ce îi ajută pe mulți dintre șoferi să își repare mașinile mult mai repede.

Gamă variată de piese

Achiziționarea second hand presupune o selecție foarte largă de piese de pe piața auto. Poți căuta ceea ce ai nevoie la dezmembrări auto din București chiar dacă nu locuiești în capitală, mai ales că multe dintre centre oferă vizionarea produselor online. Prin urmare, apelând la parcurile de dezmembrări ai posibilitatea de a găsi piesa ce corespunde specificațiilor unice ale sistemului de rulare a mașinii.

Piese originale

Dacă ai avut un incident neplăcut și autoturismul tău are nevoie de mai multe reparații pentru a fi la fel ca înainte, poți găsi piesele necesare la dezmembrări auto. Majoritatea proprietarilor de autovehicule își doresc să aibă produsele originale, conform indicațiilor producătorului. În anumite cazuri, poate fi vorba de mașini mai vechi, iar respectivele dispozitive nu se mai fabrică ori nu se găsesc pe piața din țara noastră. Piesele noi sunt adesea produse în China sau Turcia și există o mare probabilitate ca acestea să nu fie originale, așa că cea mai bună variantă a șoferilor este un centru de dezmembrări. Spre exemplu, o aripă ce trebuie schimbată se poate găsi într-un astfel de parc auto și o să se potrivească perfect mașinii tale. Asta înseamnă economie de timp, de bani pentru manoperă, vopsea și montaj, precum și siguranța că vei beneficia de aceeași nuanță pentru întregul autoturism.

Negocierea prețurilor

Pe lângă faptul că piesele second hand sunt mai ieftine, în aproape toate centrele de dezmembrări poți să negociezi prețurile. Astfel, poți să ajungi foarte ușor la bugetul pe care ți l-ai propus sau pe care îți permiți să îl achiți pentru a repara mașina. Trebuie să știi că parcurile de dezmembrări auto sunt societăți comerciale autorizate RAR, care funcționează legal, iar multe dintre acestea importă autovehiculele în scopul comercializării pieselor. Așadar, nu-ți face griji în ceea ce privește negocierea și costul final la care vei ajunge, în special dacă optezi pentru achiziția cu factură sau bon fiscal.

Protecția mediului

Un avantaj deosebit pe care achizițiile pieselor la mâna a doua îl oferă este faptul că ajută la diminuarea poluării. Practic, piesele deja uzate, care ajung în folosința altor persoane, sunt reciclate. Spre deosebire de alte industrii, o bună parte din resursele naturale sunt conservate și se reduce astfel impactul negativ asupra acestora. Totodată, este limitată și cantitatea de deșeuri produsă prin scoaterea din uz a autoturismelor.

 Este destul de important ca fiecare componentă a mașinii tale să fie funcțională și să prezinte siguranță în exploatare. Majoritatea pieselor comercializate de către centrele de dezmembrări auto sunt originale și uneori prea puțin uzate, astfel că mai pot fi folosite pentru a parcurge încă destul de mulți kilometri în deplină siguranță, bucurându-te de impactul redus asupra naturii și economii importante de bani.