Dacă ești pasionat de mecanică și îți ajuți adesea prietenii sau rudele când au probleme cu mașinile, atunci cu atât mai mult trebuie să ai la îndemână tot ce îți trebuie în garaj. Iată ce lucruri nu trebuie să-ți lipsească și cum poți amenaja acest spațiu, astfel încât să fie foarte bine organizat.

Set de chei tubulare

Cu toate că mașinile din ziua de astăzi sunt mai fiabile și mai ușor de întreținut, din garajul tău nu trebuie să lipsească o trusă cu chei tubulare. Acestea sunt utile pentru aproape orice intervenție, așa că ia în considerare cumpărarea unor produse din materiale de calitate. Pe lângă acest set, nu uita să cumperi și o tijă de extensie.

Cheie dinamometrică

Se întâmplă adesea să fii pus în situația de-a schimba o roată și chiar dacă nu vorbim de o procedură extrem de complicată, este important să fii pregătit cu ustensilele adecvate. 

Cheia dinamometrică te ajută să desfaci și să strângi corect șuruburile sau prezoanele care fixează roata de osie. Acest dispozitiv utilizează un sistem care te anunță printr-un click când ai strâns suficient de mult prezonul. Cheia este deosebit de utilă, pentru că verifică practic lucrarea executată și astfel previne eventualele greșeli/

Cric auto

Dacă mașina ta nu este echipată deja cu un astfel de obiect sau ai nevoie de un produs mult mai performant, cumpără un cric mecanic sau hidraulic. Pe lângă cheia dinamometrică, vei avea nevoie și de acest sistem atunci când vrei să înlocuiești anvelopele. 

Cricul este indispensabil și pentru reparațiile pe care trebuie să le faci sub autoturism. Acordă atenție acestui produs și alege unul potrivit în funcție de nevoile tale. Trebuie să știi că e important ca înălțimea inițială a cricului să fie mai mică decât garda la sol a mașinii, cursa de ridicare să fie suficientă, acționarea levierului simplă, iar sistemul de prindere adecvat modelului de caroserie.

Compresor de aer

Ca să te asiguri că pornești întotdeauna la drum cu roțile umflate cum trebuie, dotează-ți garajul și cu un compresor de aer. Acesta este unul dintre cele mai versatile echipamente, deoarece pe lângă umflarea cauciucurilor îl poți folosi și ca să cureți diferite piese ori, ori ca să îndepărtezi zgârieturile de pe caroserie. Totodată, compresorul este perfect pentru activitățile gospodărești, cum ar fi vopsit ori bătutul cuielor cu un pistol pneumatic.

Lubrifianți și spray de curățare

Dacă ai la dispoziție toate produsele necesare, poți curăța cu ușurință piesele automobilului chiar în garajul tău. Componentele motorului, în special, trebuie adesea verificate și lubrifiate. Spray-urile antirugină sunt ideale pentru a preveni acumularea de rugină sau pentru momentele în care nu reușești să desfaci un șurub. Lubrifiantul cu silicon este perfect pentru părțile mobile care scot sunete deranjante, soluțiile de curățare a frânelor asigură rularea în condiții optime, iar agenții degresanți sunt cei mai potriviți pentru a îndepărta petele de ulei.

Multimetru

Dacă te gândești cum te-ar putea ajuta un astfel de dispozitiv, amintește-ți că mașinile mai noi au o mulțime de componente electrice. Multimetrul măsoară valorile electrice, ca de exemplu rezistența sau tensiunea, și astfel poți identifica foarte ușor dacă ai vreun circuit defect sau dacă apar defecțiuni la sistemul electronic al autoturismului.

Rafturi

În niciun caz nu trebuie să ai un garaj dezordonat. Întotdeauna garajul servește și pentru depozitarea altor unelte cum ar fi cele de tâmplărie sau grădinărit, de aceea este indicat să beneficiezi de cât mai multe rafturi și dulapuri în care să poți depozita fără griji orice obiect din garaj. 

Rafturile nu sunt utile însă numai în garaj, ci și în mașină. Dacă trebuie să transporți diferite mărfuri sau vrei să-ți transformi mașina într-un atelier mobil, atunci ar fi bine să instalezi în interiorul ei rafturi auto de cea mai bună calitate, prin care să asiguri obiectele, astfel încât să nu se deplaseze și să se spargă pe drum.

Aspirator de mașină

Dacă ești pasionat de mașini cu siguranță vrei să ai un autoturism îngrijit. Prin urmare, continuăm lista elementelor utile într-un garaj cu un aspirator cu putere mare de absorbție. Orientează-te către un produs care să includă și elemente pentru spațiile înguste, ca să te asiguri că nu vei rata niciun colțișor atunci când îți cureți mașina.

Dacă ai câteva cunoștințe de bază și ustensilele potrivite, poți repara singur multe probleme care apar la mașina ta. De aceea, cel mai indicat ar fi să începi amenajarea corectă a garajului, pentru că este spațiul în care îți vei petrece timpul meșterind la autoturism.