Compania producătoare de mașini Seat își are originile în Spania și a fost fondată acum mai bine de 60 de ani. Primul Seat era construit în 1953 – Seat 1400, iar mașina a fost îndrăgită la scurt timp de șoferi. În ultimii ani, compania s-a remarcat prin inovație. A introdus în cadrul celor mai recente modele sisteme digitale de ultima ora, opțiuni full LED și elemente inedite de design. 

Pentru meritele deosebite de-a lungul anilor și pentru mulțumirea clienților din întreaga lume, Seat a fost a obținut în 2013 premiul pentru procese de producție eficiente „Lean Award”. Reprezentanții companiei încearcă pe cât este posibil, să protejeze mediul înconjurător atât în procesul de fabricare al mașinilor, cât și ulterior, în timpul utilizării lor: Seat Ecomotive, motorizări EcoTsi și TGI, dezactivarea cilindrilor și centrala solară Seat al Sol.

Modele auto Seat

În continuare vom enumera principalele mașini produse de companie:

 • Noul Seat Tarraco: Noul SUV cu până la 7 locuri este potrivit mai ales pentru călătoriile în familie. Cu ajutorul sistemului audio BeatsAudio călătoriile lungi cu mașînă vor deveni mai distractive. Mașina dispune de un sistem de navigație de 8 inchi cu Full Link.
 • Seat Ibiza: Inovație – astfel poate fi descris Seat Ibiza. Mașina dispune de un sistem de navigație de 8 inchi, de încărcător cu wireless pentru smartphone și de o camera video pentru marșarier. 
 • Seat Ibiza ST FR Connect: Dispune de sistemul Start/ Stop, de Cruise Control, precum și de un interior confortabil, cu volan îmbrăcât în piele. Automobilul poate circula cu până la 192 km/h și atinge viteză de 100 km/h în 10,3 secunde. 
 • Seat Leon: Siguranța pe primul loc! Cu ajutorul unor sisteme, precum: Front Assist, Emergency Assist, detectorul de oboseală sau Traffic Jam Assist, atât șoferul, cât și pasagerii și pietonii se vor afla în siguranță.
 • Seat Leon St: Mașina perfectă care garantează confortul și siguranța unei familii. Tehnologia Full Link este un companion perfect pentru trafic, iar sistemele Cruise Control Adaptiv (ACC) și detectorul de oboseală mențîn în siguranță pasagerii și șoferul automobilului.
 • Seat Leon SC Business Intense: Modelul cu 3 uși este de dimensiuni reduse, ceea ce permite deplasarea cu ușurință în traficul greu din oraș, dar și într-o călătorie. Cu un preț de 37.360 EURO, mașina poate atinge 226 km/h, ajungând la viteză de 100 km/h în doar 7,4 secunde.
 • Noul Seat Arona: Câștigătoarea premiului „Red Dot Design Award” în anul 2018, mașina este un SUV perfect pentru călătorii și pentru traficul din oraș. Sistemul Keyless Entry & Go este unul dintre funcțiile inovatoare ale mașinii.
 • Noul Seat Ateca: Noul Seat depășește așteptările pasionaților de mașini. Sistemele tehnologice disponibile fac din călătoria obositoare a mașinii, una distractivă și plăcută: tehnologia SEAT Full Link, încărcare cu wireless pentru smartphone, Top – View – Camera și asistență la parcare.
 • Seat Alhambra: Mașina care a obținut premiul „Auto Trophy 2015”, foarte spațioasă, are un interior confortabil care oferă șoferului scaun în masaj. Sistemul de navigație, portbagajul încăpător, sistemul Start-Stop sunt doar câteva dintre plusurile automobilului.
 • Seat Cupra Ateca: O fuziune între sportiv și elegantă – noul SUV dispune de un design inedit la exterior. Cu cele șase moduri de condus disponibile, automobilul se pliază pe personalitatea șoferului și pe mediul de afară: confort, sport, individual, off-road, zăpadă sau modul Cupra.
 • Seat Exeo: Prin intermediul sistemului Night Vision, mașina recunoaște prezența în apropiere a pietonilor, avertizând șoferul. Este o mașînă spațioasă, cu un portbagaj cu volum de 442 litri.
 • Seat Altea FreeTrack: O mașina cu 5 uși, potrivită și pentru călătorii. Prețul modelului 1.6 TDI 2 WD din 2010 poate ajunge la 31.500 EURO. Interiorul este confortabil, cu scaune sport și volan îmbrăcat în piele.
 • Seat Altea Businessline High: Prețul poate fi de 28.390 EURO. Mașina poate atinge 100 km/h în numai 9,9 secunde, iar viteza maximă cu care circulă poate fi de 201 km/h. Sistemul Start/ Stop este benefic atât pentru șofer, din punct de vedere economic, cât și pentru automobil.

Avantajele achiziționării unei mașini produse de Seat

Versatilitate – modelele de mașini produse de Seat sunt versatile, se pliază pe nevoile șoferului și permit conducerea în stilul propriu al persoanei respective. Design-ul divers de care dispun mașinile le fac pe acestea potrivite pentru o mulțime de șoferi, indiferent că sunt pasionați de mașinile elegante sau de cele sport.

Costuri – Prețurile mașinilor sunt binemeritate și respectă raportul calitate – preț. Acestea variază în funcție de caracteristicile tehnice și de anul de fabricație.

Confort – Atât șoferul, cât și pasagerii vor beneficia de confort în timpul transportului cu mașinile Seat. Tapițeria de calitate, tehnologia de ultima oră, volanul îmbrăcât în piele, precum și portbagajul încăpător sunt caracteristici care contribuie în acest sens.

Concluzionând, este recomandată studierea cu atenție a ofertelor pe care Seat le are pentru clienți, în ceea ce privește mașinile noi. Automobilul dorit de client poate fi configurat în funcție de propriile gusturi, adăugarea funcțiilor preferate de șofer făcând din cumpărarea unei mașini noi o idee luată în considerare de multe persoane. 

Sursa imagine: Seat.ro