Porsche a ales sa dezvaluie noul Panamera Facelift in China, la Salonul Auto de la Shanghai. Pe langa facelift, nemtii au introdus si un hibrid plug-in, Panamera S-E Hybrid, precum si doua versiuni Executive, cu un ampatament mai mare. Noutatile nu se opresc aici. Panamera a mai primit si modelele S si 4S, cu motoare noi V6 de 3.0 litri. Totodata, a disparut si cutia manuala, in favoarea unei transmisii PDK automate cu dublu ambreiaj si 8 rapoarte.

Porsche Panamera Facelift - 12

Porsche Panamera Facelift - 3

Motorul V6 dezvolta 316 CP si e cuplat unei unitati electrice care scoate 94 CP. Bateria a fost imbunatatita si are o capacitate de 5 ori mai mare decat generatia anterioara. Hibridul poate accelera de la 0 la 100 km/h in 5.2 secunde, iar viteza maxima e limitata la 270 km/h. In regim complet electric poate atinge o viteza de 135 km/h. Bateriile se incarca complet in 2 ore si jumatate, iar consumul a scazut la 3,1l/100 km.

Porsche Panamera Facelift - 14

Porsche Panamera Facelift - 9

La exterior, farurile au fost usor redesenate si au primit tehnologie LED. Totodata, prizele de aer au fost si ele marite. In spate, spoilerul e modificat complet, iar placuta de inmatriculare e amplasata mai jos.

Porsche Panamera Facelift - 17

Porsche Panamera Facelift - 16

Cum spuneam mai sus, modelele Executive au primit un plus de 150 mm la ampatament, pentru mai mult spatiu in spate. Pachetul Executive vine si cu noi optiuni pentru mai mult confort. In curand, acestea vor fi disponibile si pentru versiunile Turbo sau 4S. Pentru acestea din urma, V8-ul de 4,8 litri a fost inlocuit de motorul V6 de 3.0 litri prezent si pe versiunea Executive 3S. Puterea dezvoltata e mai mare, de 414 CP, cu un cuplu de 520 Nm.

Porsche Panamera Facelift - 5

Porsche Panamera Facelift - 4

Panamera Facelift va fi lansata in Europa in iulie. Preturile pentru Germania vor incepe de la 81.849 de euro. In 2014, porsche va inlocui actualul diesel cu unul nou, de 300 CP, alaturi de noile versiuni Panamera Turbo, respectiv Turbo S Executive. Nemtii spera ca facelift-ul le va mari vanzarile cu cel putin 10%, in conditiile in care pana acum, modelul lansat in 2009 s-a vandut in peste 100.000 de unitati.

Porsche Panamera Facelift - 2

Porsche Panamera Facelift - 1