E greu sa iti dai seama ce masina se potriveste unui om. Preferintele sunt multe, iar constructorii abia tin pasul cu dorintele noastre. E si cazul japonezilor de la Honda, care au inventat o noua nisa. Honda Crider e un sedan de 4,56 m lungime, 1,75 latime si 1,50 inaltime. Dimensiunile il pozitioneaza in gama deasupra Civic-ului dar sub Accord. Crider va concura cu VW Jetta sau Citroen C4. Numele Crider e o combinatie intre “Criteria” (criteriu) si “Dream” (vis).

Honda Crider - 1

Masina va fi prezentata oficial la Salonul de la Shanghai, insa primele poze au aparut deja cu o zi inainte de deschidere. Crider e versiunea de serie a Conceptului C de la Honda si ar putea ajunge la primii clienti in aceasta vara. Nu avem inca date oficiale, dar zvonurile dau posibila si o motorizare de 2 litri, pe langa VTEC-ul de 1.8 litri si 140 CP, ce poate fi cuplat la o transmisie manuala cu 5 trepte sau la una automata.

Designul se potriveste pietei din China, cu mult bling-bling, o grila enorma, blocuri optice marite si o banda cromata in spate. Rotile sunt prea mici in comparatie cu deschiderea aripilor, insa si asta e specific unei masini dedicate chinezilor. Honda Crider va avea un pret cuprins intre 21.000 si 27.000 de euro si sunt sanse mari sa se vanda si in afara Chinei.

Honda Crider - 3