Francezii au venit cu ideea Twizy in 2009. Varianta de serie a aparut un an mai tarziu. Acum, Twizy primeste un upgrade serios, cu origini in Formula 1. Conceptul a fost dezvaluit la fabrica Renault din Valladolid, Spania si, la prima vedere, pare un monopost de Formula 1, adaptat pentru copiii sub 10 ani.

Renault Twizy RS F1 - 6

Francezii au devenit experti in mariaje neconventionale, daca va mai amintiti de Espace F1. La fel au procedat si cu cvadriciclul electric Twizy, caruia i-au adaugat slick-uri, body kit din fibra de carbon, un eleron urias, si splitter, la fel ca unui adevarat monopost de Formula 3.5. Numai ca Twizy RS F1 ar putea concura cel mult la grupa nou-nascuti!

Renault Twizy RS F1 - 1

Cea mai mare inovatie e insa ascunsa in spatele soferului, unde Renault a montat un sistem KERS (Kinetic Energy Recovery Sustem), la fel ca cel prezent pe masinile din Formula 1. KERS-ul cantareste doar 30 kg si poate mari puterea de la 17 la 97 CP timp de aproape 14 secunde.
E indeajuns pentru ca Twizy RS F1 sa atinga 0-100 km/h in fix 6,1 secunde. Ca sa-ti faci o idee, tot atat i-ar lua si unui Megane RS. Viteza maxima pe care o poti atinge la volanul unui Twizy F1 (apropo, pana si volanul e inspirat din Formula 1) e de 110 km/h.

Renault Twizy RS F1 - 3

Inginerii si designerii Renault au muncit 10 luni la el, timp in care au colaborat cu colegii din Formula 1. „Cea mai mare provocare a fost sa integram sistemul KERS pe un alt vehicul electric”, spun francezii, care nu si-au facut deocamdata planuri pentru o versiune de serie.