Renault si Red Bull Racing si-au dat mana si in afara Formulei 1. Francezii au dezvaluit editia limitata Megane RS, care celebreaza cel de-al treilea tiltu obtinut in Marele Circ. Hatchback-ul se numeste Megane Renault Sport Red Bull Racing RB8 si e vopsit in aceeasi nuanta de albastru pe care o foloseste si echipa de Formula 1.

Renaul Megane RS RB8 - 6

Editia limitata nu difera prea mult de Megane-ul RS standard, in ceea ce priveste datele tehnice. Foloseste acelasi sasiu, acelasi motor de 2.0 litri si 265 CP cu Start&Stop, precum si un diferential cu alunecare limitata. Suspensiile sunt insa mai rigide. Noua editie e “incaltata” cu roti de 19” si aceleasi pneuri Bridgestone Potenza, de pe modelul Megane Trophy care a stabilit recordul pe tur la Nurburgring.

Renaul Megane RS RB8 - 1

Schimbarile cele mai mari apar in design-ul hatchback-ului, unde parca fiecare loc liber respira aer de Formula 1. In afara nuantei de albastru, predomina insemnele Red Bull Racing, atat pe laterale cat si pe partea posterioara. Spoilerele, eleronul, manerele portierelor si capacele oglinzilor laterale se diferentiaza de restul caroseriei, fiind vopsite in Platinum Grey. Si geamurile spate sunt personalizate cu emblema titlului obtinut de constructor in 2012.

Interiorul poarta si el marca Red Bull Racing. Cum intri in masina te intampina pragurile din aluminiu si covorasele cu sigla echipei de F1. Acelasi logo este brodat si pe tetierele scaunelor sport Recaro. Pe bord, soferul se poate bucura de sistemul R-Link, care combina functiile de sistem, de navigatie, telefon, multimedia sau aplicatiie din R-Link Store. In plus, sistemul RS Monitor a primit un upgrade si o interfata mai prietenoasa, in care unele dintre informatii pot fi afisate in format 3D. Cei cu pretentii de piloti isi pot si cronometra timpul pe tur, prin GPS si pot salva datele pe un stick USB.

Renaul Megane RS RB8 - 8

CITESTE SI: Renault Twizy RS F1, conceptul-jucarie, cu tehnologie din Formula 1

Renaul Megane RS RB8 - 9

Renault Megane RS Red Bull Racing RB8 va fi disponibil in 26 de tari, pana pe 30 septembrie. Deocamdata, Renault nu a anuntat daca si Romania va face parte din lista. In Franta, preturile pornesc de la 36.000 de euro.

Renaul Megane RS RB8 - 4

CITESTE SI: Cum ar putea arata Renault peste cativa ani?

Renaul Megane RS RB8 - 5

CITESTE SI: S-au urcat intr-un taxi nebun! Cursa a fost mai tare ca-n filme!

Renaul Megane RS RB8 - 7

CITESTE SI: Twin'Z, conceptul care te ameteste la propriu!

Renaul Megane RS RB8 - 10