Această listă a celor mai impunătoare clădiri din lume a fost inspirată de volumul "Bricks & Mortals: Ten Great Buildings and the People They Made", de Tom Wilkinson, care a fost publicat de editura Bloomsbury, în luna iulie.

Clasamentul a fost realizat pe baza propunerilor făcute de mai mulţi scriitori şi jurnalişti.

Panteonului

Pe prima poziţie în top se află clădirea Panteonului din Roma, care a fost construită iniţial ca templu pentru cele şapte zeităţi guvernatoare ale celor şapte planete în statul religios al Romei Antice, din secolul al VII-lea, fiind transformată într-o biserică creştină.

Rocamadour

Pe locul al doilea se situează mănăstirea medievală Rocamadour din sudul Franţei.

Casa Poporului

Clădirea Palatului Parlamentului, situată pe locul al treilea în top, este descrisă ca fiind "hidoasă, dar impresionantă".

Următoarele clădiri în top sunt, în ordine, La Mezquita de Cordoba din Spania, construită ca moschee şi transformată în catedrală, Biblioteca Universităţii Cambridge din Anglia, Castelul Neuschwanstein din Germania, King's College Chapel din Cambridge, Catedrala Saint Paul din Londra, monumentul Taj Mahal din India şi Liverpool Catholic Cathedral.

Clădirea Palatului Parlamentului, numită şi Casa Poporului, se află situată în partea centrală a Bucureştiului şi are o suprafaţă desfăşurată pe 330.000 de metri pătraţi, se arată pe site-ul casapoporului.ro.

Clădirea este înscrisă în Cartea Recordurilor la capitolul Clădiri Administrative, pe locul al doilea în lume după clădirea Pentagonului, iar din punct de vedere al volumului, cu cei 2.550.000 metri cubi ai săi, pe locul al treilea în lume, după clădirea de asamblare a rachetelor spaţiale de la Cape Canaveral din Florida şi după piramida lui Quetzalcoatl din Mexic. Construcţia depăşeşte cu 2% volumul piramidei lui Keops din Egipt.