Un șofer ucrainean, în vârstă de 41 de ani, a fost depistat beat criță la volanul unei cisterne pline cu combustibil. Polițiștii din Bacău au avut parte de o misiune neobișnuită, în trafic: să dea jos de la volanul unei cisterne un șofer aflat sub influența alcoolului.

Bombă cu ceas în trafic

El a fost depistat pe cel mai circulat drum din Moldova, pe DN 2-E 85, în localitatea Cleja, Bacău, de  polițiștii Serviciului Rutier Bacău.

Șoferul a fost imobilizat greu de polițiști

La oprirea autovehiculului ca urmare a solicitării echipajului de poliție, șoferul s-a încuiat în camion și a refuzat orice comunicare cu polițiștii. În imaginile postate pe Facebook se vede cum poliţiştii îi cer şoferului să coboare din cabina TIR-ului, însă acesta se opune, astfel că este dat jos de agenţi.

„Până în acest moment s-a încercat şi de vorbă bună, nu a funcţionat! Probabil era influenţat de alcoolul pe care îl avea la «bord»… 1,34 mg/l alcool în aerul expirat. V-am spus că avea şi o încărcătură de 30 de tone de combustibil? Mulţumim poliţiştilor din Bacău pentru o treabă bine făcută şi evitarea unui dezastru de proporţii!”, au scris reprezentanţii Poliţiei Române.

Autocisterna a fost oprită în cadrul unui filtru organizat, sâmbătă seara, de poliţiştii rutieri.

"La oprirea autovehicului, ca urmare a solicitării echipajului de poliţie, şoferul s-a încuiat în camion şi a refuzat orice comunicare cu poliţiştii. Situaţia se impunea a fi clarificată, fapt pentru care poliţiştii au deschis portiera autovehiculului, prin geamul lateral. Ulterior, s-a procedat la imobilizarea şi stabilirea identităţii conducătorului auto, respectiv, un bărbat în vârstă de 41 ani, din Ucraina. Bărbatul a fost testat alcoolscopic, rezultând o alcoolemie de 1,35 mg/ l alcool pur în aerul expirat", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, comisarul Cătălina Pădurar, potrivit Agerpres.

Bărbatul a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Poliţiştii au deschis un dosar penal în care continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului.

Foto Facebook